Književno-dramsko veče Miodraga Mije Ilića

SMEDEREVO, 25. maj 2017 – U smederevskoj Narodnoj biblioteci, ovog četvrtka, u 19 časova, biće održano Književno-dramsko veče dramskog pisca i romansijera Miodraga Mije Ilića. Učestvuju: dramski umetnici Jelica Sretenović i Milan Mihajlović Caci, i gost večeri Miodrag Ilić.

Tom prilikom, biće predstavljeni roman „Ljubav se zove Vanda“ u izdanju beogradske Izdavačke kuće „Albatros plus“ i knjiga „Drame o velikanima“.
Miodrag Ilić, dramski pisac, prozaist, publicist, novinar, prevodilac. Napisao je oko 30 pozorišnih komada. Pisao je radio-drame i televizijske drame. Autor je devet objavljenih knjiga beletrističkog i publicističkog žanra. Osvojio je 19 književnih nagrada i javnih priznanja, među kojima su Medalja „Zlatni lav“ u Veneciji za film „Bube u glavi“ (autor scenarija), zatim dve nagrade ”Branislav Nušić” Udruženja dramskih pisaca Srbije. Dodeljeno mu je priznanje Kulturno-prosvetne zajednice Beograda “Zlatni beočug” za doprinos kulturnom životu glavnog grada, a takođe i Nagrada za životno delo UNS. Miodrag Ilić je bio na položaju upravnika Beogradskog dramskog pozorišta, direktora Drame Narodnog pozorišta i direktora Programa za inostranstvo RTS.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!