Tri medalje smederevskih strelaca u finalu Kupa Srbije

SMEDEREVO, 2. april 2017 – Strelci „Smedereva“ osvojili su tri medalje u finalu Kupa Srbije vazdušnim oružjem u B programu u Novom Sadu u subotu: Petar Adamović zlato, Veljko Ilić srebro i Ana Todorović bronzu. Četvrta smederevska finalistkinja prestižnog domaćeg takmičenja za mlade strelce, Natalija Tasić, bila je peta.

Još jedno zlato za manje od nedelju dana na državnom takmičenju osvojio je reprezentativac Srbije iz Smedereva Petar Adamović. Posle titule prvaka Srbije, koju je osvojio prošle nedelje, u kategoriji mlađih juniora pištoljem, pridružio je i novu sa finala Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu. U osnovnom delu (558 krugova) i u finalu (237,2 kruga) je bio ubedljiv. Adamović je i prošle godine na Kupu bio najbolji strelac.

Veljko Ilić nije uspeo da obrani prošlogodišnju titulu prvaka Srbije u disciplini standardna vazdušna puška. U osnovnom delu pogodio je solidnih 609,9 krugova i plasirao se u finale kao četvrti. Ilić je do titule vicešampiona došao sa 240,4 kruga. Ponovo ga je pobedio Đorđe Savić iz Streljačke družine „Oko sokolovo“ iz Kosjerića sa 243,5 krugova. Savić je pre finala bio treći sa 614,1 kruga.

Ana Todorović nije blistala u kvalifikacijama. Kao peta se plasirala u finale sa 348 krugova, ali se izborila za bronzanu medalju (204,3).

Jedina finalistkinja iz Smedereva koja nije uspela da osvoji medalju je Natalija Tasić. Ona se kao peta plasirala u finale mlađih juniorki puškom sa 407 krugova, i na tom mestu ostala i posle finalnog gađanja. Kadetkinje ne pucaju finale.

Ovim takmičenjem završena je sezona vazdušnim oružjem u međunarodnom programu (A i B). Slede takmičenja u nacionalnom C programu. Sledeće nedelje na našem strelištu najpre će se održati kvalifikaciono Prvenstvo centralne Srbije, a državno je dve nedelje kasnije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!