Seniorke Smedereva pištoljem treće u državi

SMEDEREVO, 1. april 2017 – Najveći uspeh na ovogodišnjem državnom prvenstvu vazdušnim oružjem, koje je održano u Sportskom centru „Ribnica“ u Kraljevu, ostvarile su seniorke „Smedereva“ osvajanjem trećeg mesta ekipno, saopšteno je danas. Pojedinačno Jasmina Milovanović i Veljko Ilić su zauzeli četvrta mesta, Natalija Tasić i Petar Adamović su bili peti, a Adamović se kvalifikovao i za seniorsko finale i bio odličan šesti.

Pet finala nijedna medalja za smederevske stelce na najvažnijem domaćem takmičenju u ovom delu sezone, na  Prvenstvu Srbije vazdušnim oružjem u A programu, koje je održano proteklog vikenda u Sportskoj hali „Ribnica“ u Kraljevu.

Veljko Ilić se u finale juniora puškom, u kome je branio prošlogodišnju titulu, kvalifikovao kao treći sa svojim najboljim rezultatom ove sezone 617,1 krug. Prošle godine Ilić, koji je osvojio bronzu u kategoriji seniora, sada je bio dvadeset drugi sa 610,6 krugova.

U kategoriji juniora u ovoj disciplini nastupio je još i Nemanja Adamović i sa rezultatom od 592,2 kruga zauzeo 25. mesto. Kao senior plasirao se na 44 mesto sa 588,3 kruga. Ukupno je nastupilo 35 juniora i deset više seniora.

Jasmina Milovanović se u finale seniorki pištoljem plasirala kao treća sa 375 krugova i isto kao prošle godine četvrta je izašla iz finala. Najbolja je bila trostruka ovogodišnja evropska prvakinja Zorana Arunović iz „Crvene Zvezde“ (241,2). Druga smederevska seniorka Ana Alentijev je bila 12. sa 364 kruga. U finale se ulazilo sa 366 krugova. Ana Todorović je bila devetnaesta sa 349 krugova.  Ekipno je najbolji bio Klub streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa ukupnim rezultatom od 1102 kruga, drugo mesto zauzela je ekipa užičkog „Alekse Dejovića“ sa 1090 krugova. Naša ekipa imala je dva kruga manje. Konstantne na postolju od 2012. godine na poziciji broj dva, ove godine, morale su da se spuste na stepenik niže. Ukupno je nastupilo 20 seniorki i četiri ekipe.

Ana Todorović nije uspela da se plasira u juniorsko finale pištoljem. Takmičenje je završila na dvanaestom mestu sa 337 krugova. Nastupilo je 18 juniorki.

U konkurenciji devetnaest juniora pištoljem, pre finala treći sa 544 kruga, u finalu Petar Adamović zauzeo je peto mesto. Prva tri mesta osvojili su Branko Mašanović iz „Policajca“ (230,4) koji je u kvalifikacijama bio prvi sa 558 krugova, Vukašin Lazić (227,3), koji je u kvalifikacijama bio peti sa 542 kruga i Stefan Todorović (205,4 kruga) pre finala drugi sa 553 kruga, obojica iz Streljačkog kluba „Kolubara“ iz Lazarevca. Adamović se prvi put kvalifikovao i za seniorsko finale sa odličnih 565 krugova i osvojio šesto mesto. Prva tri mesta podelili su reprezentativci Srbije: Damir Mikec iz „Policajca“ (241,9), Dimitrije Grgić iz beogradskog „Akademca“ (239,6) i Duško Petrov iz „Alekse Dejovića“ (218,7).

Natalija Tasić je pre finala i u finalu juniorki puškom bila peta.

Puškom su još nastupile Iva Jovanović 35. (393,9 krugova) i Dunja Rajković 41. (390,1 krug. Sve tri juniorke pucale su i u seniorskoj kategoriji: Tasićeva 34. (404,4), Rajkovićeva 40. (401,1), Jovanovićeva 48. (392,1). Pojedinačno se takmičilo 50 juniorki i jedna seniorka više. Ekipno su bile osme u juniorskoj (1195,2) i desete u seniorskoj kategoriji (1198,4).

Strelci „Smedereva“ svoje uspehe dele sa trenerima Nikolom Simićem, Bobanom Marinkovićem i Mitjom Grgićem (lični trener Jasmine Milovanović). Smederevskom timu, na poziv organizatora takmičenja, u nedelju se pridružila i Marija Aničić u ulozi voditelja na finalnim gađanjima.

Mlađe kategorije strelaca očekuje nastup na Prvenstvu Srbije u B (razvojnom) programu, a zatim i Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije istog programa, prvog vikenda u aprilu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!