Uhapšena osumnjičena za trovanje u Kolarima

SMEDEREVO, 27. april 2018 –  U četvrtak je uhapšena S.N. (41) koja je osumnjičena da je odgovorna za slučaj trovanja krajem marta u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Smederevo u Kolarima, saznaje Podunavlje.info.

“Ženskoj osobi S. N, zaposlenoj u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, pod sumnjom da je počinila krivično delo teško ubistvo u pokušaju, član 114. KZ u vezi sa članom 30. KZ“, rečeno nam je u Višem sudu u Smederevu.

Zaprećena kazna za ovo krivično delo je najmanje 10 godina, ili od 30 do 40 godina zatvora.

U Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Kolarima kod Smedereva, podsetimo, krajem marta došlo je do trovanja kafom dvojice klijenata i jednog zaposlenog, koji su hospitalizovani na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu.  Otrovana su dvojica poljoprivrednika iz Lugavčine, koji su se, po svemu sudeći, tu zatekli pukim slučajem kada su doneli u PSSS seme na analizu i jedan zaposleni u Stručnoj službi. Srećom, pošto su osetili jak neprijatan miris, samo su probali i nisu kafu popili do kraja. Posle lečenja na VMA pušteni su na kućno lečenje. Kako je Podunavlje.info početkom aprila objavilo, analize Medicinskog fakulteta u Beogradu potvrdile su u kafi prisustvo pesticida kojim ne raspolaže laboratorija ove ustanove.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!