Gde je „Greben“?

SMEDEREVO, 18. januar 2017 – Portal Podunavlje.info nije uspeo tokom dana da sazna gde se nalazi brod „Greben“, zato što su tri zvanična državna izvora saopštila različite informacije o tome, što dovodi u sumnju da predstavnici državnih institucija rade svoj posao odgovorno i savesno.

Ledolomac „Greben“ deluje u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, brod „Bor“ je noćas stigao u beogradski akvatorij i danas su vršene pripreme za isplovljenje ka HE Đerdap 1, a dva mađarska ledolomca Jektoro VI i Jektoro XI su uplovili u srpske vode radi urgentnog probijanja ledenog čepa kod Borovog sela, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šef Lučke kapetanije u Smederevu danas nije želeo da govori za Podunavlje.info o stanju na ovom delu Dunava i uputio je za sve informacije na Sektor za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u okviru ministarstva. Na pitanje gde je u tom trenutku (pre podne) ledolomac “Greben”, rekao da je kod Kladova i da je Smederevo prošao “još juče”.

U policiji, koja ima ispostavu na Smederevskom keju, za Podunavlje.info je, međutim, rečeno da “Greben”,  nije ni došao do Smedereva. Beogradski mediji su juče izveštavali da je ovaj brod krenuo od Beograda, kao i da se najviše zadržao kod Grocke, gde je bilo dosta nagomilanog leda.

Podunavlje.info predlaže svojim čitaocima da sami odluče čija je informacija pouzdana i gde se pomenuti brod nalazi.

Inače, prema podacima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, na Dunavu je još 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova, dok je od Kladova do Đerdapa II plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.

Takođe, proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu od rkm 1275 do rkm 1215, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda, Novog Sada.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!