Pali s vlasti, sad padaju šamari

SMEDEREVSKA PALANKA, 29. decembar 2016 – Bura, posle nedavne promene na čelu palanačke opštine, kada su jedni naprednjaci smenili druge, nikako se ne smiruje. Posle verbalnih došlo je i do prvog fizičkog obračuna,

Dok je bilo samo na konferencijama za štampu dve struje, smenjenih i novoizabranih, palanački naprednjački dualizam bio je samo jedan od brojnih lokalnih unutarstranačkih sukoba. Ništa vredno spomena, još manje novinskog teksta, ali se sve komplikuje početkom ove nedelje, kada je jednom od mlađih članova kabineta novog predsednika opštine jedan od predstavnika „stare vlasti“, takođe naprednjak, opalio šamar. Ne bilo kakav, takav da je ovaj morao da potraži pomoć u Domu zdravlju, kažu zbog povrede oka. Ovo je, Podunavlje.info proverilo, evidentirano  i u policiji, koja je sačinila zapisnik o „događaju“. Policija nije išla dalje od toga, pošto je konstatovano da je u pitanju laka telesna povreda, ostavljeno je oštećenom, ošamarenom, na volju da pokrene postupak, ako misli da treba.

Podsetimo, prošle su dve nedelje otkako je umesto dotadašnjeg predsednika opštine Petra Milića, poverenik palanačkog odbora SNS-a, većinom glasova izabran Toplica Pintorović, diplomirani pravnik i do tog momenta šef odborničke grupe naprednjaka. „Mladi naprednjački lavovi“, kako ih je čaršija odmah prozvala, smenu su obrazložili odsustvom akcije, nečinjenjem garniture iz njihove partije koja je na vlasti bila od aprilskih izbora. Ruku na srce, nijedan od brojnih palanačkih problema, od ogromne rupe u budžetu do vodosnabdevanja, nije rešen za više od pola godine, a smenjeni tvrde da je to prevazilazilo njihove, lokalne, moći.

– To je prevrat izveden od strane dela odbornika SNS i svih odbornika koalicionih partnera, Pokreta socijalista, „Treće Srbije“ i PUPS-a, organizovana i dugo pripremana akcija sa ciljem da se na scenu vrate one pobeđene snage i opcije zbog kojih se naša opština i nalazi tu gde jeste. Sve je izvedeno uz tesnu koordinaciju sa DS-om i SPS-om i svim pratećim koalicijama – tvrdi Milić.

smederevska_palanka_konf_za_medije_smenjenih_celnika_snsa_23122016_photo_ljubomir_milosevic

Njegov kolega, i on poverenik SNS-a za Palanku, Radoslav Simić otišao je korak dalje najavljujući isključenje iz partije „prevratnika“. Čekao se, kaže, samo zvanični stav iz Beograda. Stav, pisani dokument iz „centrale“ koji bi razrešio situaciju nikako nije stizao, ali zato nije falilo tenzija, pa i komičnih situacija. Palankom se proširila priča, istinita ili ne, kako je sredinom nedelje u Opštinski odbor stigao mejl iz Beograda, iz „centrale“, ali bez „sabdžekta“. Navodno, niko nije smeo da ga otvori. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju čestitka, novogodišnja.

Toplica Pintorović, novoizabrani predsednik opštine, nije bio dostupan za komentar, bio je na novogodišnjem koktelu u opštini. Palankom kruži glas da i poražena struja ne miruje, organizuju kontra-koktel.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!