Planjanima Plaketa „Šampion solidarnosti“

VELIKA PLANA 29. decembar 2016 – Crvenom krstu Velike Plane po peti put je pripalo priznanje Instituta za transfuziju Srbije za uspešno organizovane akcije dobrovoljnog davanja krvi. Plaketa „Šampion solidarnosti“ pripala je planjanskim dobrovoljnim davaocima za ukupno 200 davanja u akcijama letnje kampanje. Na dodeli priznanja delegaciju Velike Plane činili su predsednik opštine Igor Matković, zaposleni u CK, volonteri i saradnici.

Institut za transfuziju krvi Srbije organizovao je tradicionalni svečani novogodišnji prijem u Skupštini grada Beograda za najuspešnije kolektive i pojedince iz cele Srbije koji su tokom 2016. godine svoju humanost potvrdili uspešnim akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Prijemu su prisustvovali uz dobitnike priznanja predstavnici transfuzioloških službi, Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta u gradovima i opštinama učesnicima akcija, predstavnici lokalnih samouprava i saradnici, volonteri i dobrovoljni davaoci krvi.

Najhumanija opština u ovoj godin, po drugi put je Lazarevac, a najhumaniji grad u 2016. godini, šesti put za redom, Požarevac.

Specijalno priznanje za humanost  dodeljeno je studentima Univerziteta u Beogradu, generacijama od 2001. do 2016. godine, a u prisustvu predstavnika studenata volontera različitih generacija, priznanje je primio prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Živan Lazović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!