Smederevci počeli pripreme – za sada bez novog trenera

SMEDEREVO, 13. jul 2020 – Mesec dana pre početka srpskoligaškog karavana, startovali su sa pripremama i fudbaleri Smedereva. Ispadanjem iz Prve lige svim igračima su prestale profesionalne obaveze, a u međuvremenu su mnogi od njih potražili nove klubove, pa ne čudi da su na prvoj prozivci bili uglavnom mladići iz omladinskog pogona, njih 15. Ovaj broj će, kažu u klubu, narednih dana biti uvećan dolaskom novajlija.

– U novoj sezoni ambicija nam je gornji deo, a možda i sam vrh tabele. Bićemo obazrivi u izboru novajlija, a prednost će imati oni koji žele da se afirmišu u klubu koji iza sebe ima bogatu tradiciju. Narednih nekoliko dana sa prvim timom će raditi novoimenovani direktor Omladinske škole fudbala Aleksandar Stojković, koji je prošle godine, posle igračke, započeo i trenersku karijeru. Već na prvom okupljanju vidi se da je kod momaka prisutan veliki motiv za dokazivanjem, a dolaskom novajlija biće sigurno i veći. Kada je u pitanju novi šef struke, do kraja nedelje bi trebalo da izaberemo pravo rešenje – kaže Zoran lončar, predsednik kluba.

Upravni odbor, prema njegovim rečima, sa budnom pažnjom prati epidemiološku situaciju, u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba i preporukama Vlade Srbije, klub će se adekvatno ponašati.

Mnogo toga Lončar i ostali u upravi očekuju i od Aleksandra Stojkovića, direktora Omladinske škole fudbala, koji je zadovoljan ukazanim poverenjem.

Aleksandar Stojković, novi direktor Omladinske škole fudbala

– Vratio sam se u klub moje mladosti, u moj grad, gde sam i započeo igračku karijeru. Kažu da je u prethodnom periodu bio veliki vakuum, zbog čega veoma mali broj, gotovo niko, nije regrutovan u najbolji sastav iz Omladinske škole. Imam prilično iskustvo u radu sa mladima, jer sam više godina vodio školu fudbala u Mihajlovcu iz koje su mnogi sa uspehom branili boje prvog tima. Do izbora novog šefa struke vodiću treninge seniora, a stojim na raspolaganju i za dalju saradnju – rekao je an prvom okupljanju pred novu sezonu Aleksandar Stojković.

Informacija i foto R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!