PU “Naša radost”: Obaveštenje o početku rada vrtića i obaveznim merama

SMEDEREVO, 5. maj 2020 – S obzirom da narednog ponedeljka, 11. maja, ponovo počinju da rade objekti Predškolske ustanove „Naša radost“, iz ove ustanove su poslali detaljna uputstva.

U nastavku možete da se informišete u kojim objektima i kako su deca raspoređena, kao i kojih mera moraju da se pridržavaju oni koji će decu u vrtiće dovoditi.

ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ ПОЧЕТКА РАДА ВРТИЋА У САСТАВУ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „НАША РАДОСТ“ СМЕДЕРЕВО

Поштовани родитељи /други законски заступници деце,

Обавештавамо Вас да Предшколска установа „Наша радост“ Смедерево, поступајући у складу са одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја поново почиње са радом од 11.05.2020. године. Ангажовање свих расположивих капацитета биће спроводено по фазама сходно препорукама надлежних институција те се одређен број објеката ставља на располагање нашим корисницима. Поступајући у складу са Упутством за примену превентивних мера у предшколским установама везано за COVID-19, прописаних од стране Градског завода за јавно здравље Београд  које Установа предузима а све са циљем епидемиолошке предострожности у току трајања пандемије корона вируса,  предвиђена је следећа динамика отварања  објеката.

ОД 11.05.2020. ГОДИНЕ ПОНОВО ПОЧИЊУ СА РАДОМ:

 1. Објекат „ВЕСЕЛИ ЦВЕТОВИ“, ул. 7. јула бб, Смедерево, вршиће пријем својих корисника и корисника из објекта „ХАЈДИ“- ВРТИЋКЕ ГРУПЕ ЦЕЛОДНЕВНОГ БОРАВКА.
 2. Објекат „САЊАЛИЦЕ“, ул. Др Јована Цвијића бр.13, Смедерево, вршиће пријем својих корисника и корисника из објекта „ХАЈДИ“ – ЈАСЛЕНЕ ГРУПЕ.
 3. Објекат „БАМБИ“, ул. Радосава Мирковића бб, Смедерево, вршиће пријем својих корисника и корисника из објекта „КОЦКИЦА“ – СВЕ ВАСПИТНЕ ГРУПЕ ЦЕЛОДНЕВНОГ БОРАВКА.
 4.  Објекат „ЛЕПТИРИЋ“, ул. Балканска бб, Смедерево, СВЕ ВАСПИТНЕ ГРУПЕ ЦЕЛОДНЕВНОГ БОРАВКА .
 5. Објекат “ДИЗНИЛЕНД“, ул. Јадранска бб, Смедерево, вршиће пријем својих корисника и корисника из објекта „БУБАМАРА“- СВЕ ВАСПИТНЕ ГРУПЕ ЦЕЛОДНЕВНОГ БОРАВКА.
 6. Објекат “ПЧЕЛИЦА“, ул. Јанка Јанковића бб, Смедерево, вршиће пријем својих корисника и корисника из објекта „ПОЛЕТАРАЦ“ МЗ ОСИПАОНИЦА-СВЕ ВАСПИТНЕ ГРУПЕ ЦЕЛОДНЕВНОГ БОРАВКА.

            Припремни предшколски програм у трајању од 4 сата као и васпитне групе из сеоских средина настављају  on-line програм као и до сада.

Неопходност преусмеравања наших корисника је привременог карактера до завршетка потребних радова који су предузети са циљем побољшања услова и квалитета боравка деце у наведеним објектима а у складу са тенденцијом отварања предшколских установа до пуног капацитета објеката постепено.

О успостављању уобичајене реализације рада и повратаку деце у матичне објекте бићете благовремено обавештени. Захваљујемо се на разумевању и наставку успешне сарадње засноване као и до сада на међусобном поштовању и подршци.

Истичемо да су родитељи/други законски заступници деце дужни да на основу званичног обавештења Министарства просвете, науке и технолошког развоја а преко Школске управе Пожаревац, доставе следећа документа дана 11.05.2020. године, у објектима приликом пријема деце:

 • Потврду од свог послодавца да послове морају да обављају у седишту или другим пословним и организационим јединицама послодавца, са контактом послодавца (односно да не обављају рад од куће код послодавца),

 

 • Потврду лекара – педијатра о здравственом стању детета , не старију од 7 (седам) дана.

Уколико родитељи/други законски заступници деце приликом довођења детета у вртић немају потребне потврде, дете неће бити примљено у колектив.

 

ОБАВЕЗНЕ МЕРЕ КОЈИХ СЕ РОДИТЕЉИ/ДРУГИ ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИЦИ ДЕЦЕ МОРАЈУ ПРИДРЖАВАТИ У ВРТИЋУ ЗА ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА

На основу Упутстава за примену превентивних мера у предшколским установама везано за covid-19 које је прописао Градски завод за јавно здравље Београд, од 27.04.2020. године и става Установе,  родитељи су у обавези да се придржавају следећих препоручених мера:

 

 • Родитељи/други законски заступници деце приликом довођења детета у колектив установе обавезно користе личну заштиту ( маску и рукавице), као и приликом одвођења детета;
 • Приликом доласка/одласка деце неопходно је поштовати препоручену дистанцу од 2м као и време и динамику доласка у вртић а све са циљем избегавања стварања гужве. Пријем деце ће се вршити у периоду од 0530 до 08 часова. Време доласка/ одласка деце биће спроведено у договору са васпитачем;
 • Деца долазе и одлазе из вртића у пратњи искључиво једног родитеља;
 • Није дозвољено доношење хране,  напитака и играчака од куће;
 • Сва неопходна опрема за боравак деце у вртићу мора бити чиста и запакована у прикладне ранце или сличне торбе;
 • Колица којима се деца мањег узраста довозе у објекат остављају се испред улазних врата која преузима надлежно лице из објекта уз апел да се иста користе у изузетним ситуацијама;
 • На уласку у објекат родитељи морају да дезинфикују руке и прођу дезобаријеру;
 • Након уласка у објекат врши се строга тријажа коју спроводи медицинска сестра на превентиви, мерењем температуре бесконтактим топломером . Након тријаже родитељ се у објекту задржава не дуже од 10 минута, као и приликом преузимања детета;
 • Уколико приметите да дете има симптоме болести – респираторне, цревне инфекције, повишену температуру и сл. или сумњу на почетак болести (умор, губитак апетита и сл.), потребно је да остане код куће и да се јавите изабраном педијатру. У оваквим случајевима , дете може да се врати у колектив само на основу здравственог оправдања педијатра да је здраво за колектив;
 • У случају промене здравственог стања детета током боравка код куће , сумње на болест или евентуалног обољевања неког члана породице од COVID-19, родитељ/ други законски заступник детета је у обавези да одмах обавести васпитача, да се јави изабраном педијатру и не доводи дете у колектив док се не стекну услови за безбедан повратак;
 • Родитељи/други законски заступници деце су дужни да на основу званичног обавештења надежних државних органа доставе:
 1. Потврду од свог послодавца да послове морају да обављају у седишту или другим пословним или организационим јединицама послодавца, са контактом послодавца,
 2. Потврду лекара педијатра о здравственом стању детета не старију од 7 (седам) дана.

Наведене потврде родитељи/други законски заступници деце достављају 11.05.2020. године, у објектима у којима се врши пријем деце.

Уколико родитељи/други законски заступници деце приликом довођења детета у вртић немају потребне потврде, дете неће бити примљено у колектив.

Такође истичемо да само заједничким организовањем  и квалитетном сарадњом можемо успешно савладати овај велики изазов за све нас и да нашој деци  обезбедимо квалитетан смештај и сигуран боравак.

С поштовањем,

 

В.Д. ДИРЕКТОРА

ПУ „ НАША РАДОСТ“ СМЕДЕРЕВО

Мирјана Перић, с.р.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien