Krivične prijave protiv gastarbajtera iz Markovca i Krnjeva

VELIKA PLANA, 20. mart 2020 – Juče je policija u Velikoj Plani privela tri muškarca zbog nepridržavanja mera o obaveznom karantinu. Kako saznajemo, dva lica su uhapšena u Markovcu, jedno u Krnjevu. U pitanju su državlјani Srbije koji su se u Veliku Planu vratili iz zemalјa pogođenih epidemijom korona virusa i bili obavezni da 28 dana provedu u samoizolaciji, odnosno karantinu. Umesto u karantin, otišli su u – kafanu. Početno slovo je isto ali je razlika velika.

Policija, Opština Velika Plana i drugi nadležni organi pozivaju građane da, u cilјu efikasnije borbe protiv širenja zaraze, prijave sva lica iz zemalјa zahvaćenih epidemijom korona virusa  koja su u Srbiju ušla u poslednjih dvadesetak dana a koja ne borave u svojim kućama i stanovima, kako im je naloženo,  već se šetaju po gradu, kupuju u prodavnicama, izlaze u kafiće i restorane. I na taj način ne samo ugrožavaju ostale građane već i teraju sprdnju da državom, vanrednim stanjem, merama koje ona propisuje u cilјu zaštite zdravlјa stanovništva i savesnim građanima koji se tih mera pridržavaju.

Uhapšenim Planjanima određen je pritvor. Za nepridržavanje mera koje je država propisala radi sprečavanja širenja zaraznih bolesti propisana je kazna do tri godine zatvora.

Broj telefona Policijske stanice u Velikoj Plani (na fotografiji) je 026/541-161.

Dušan Marić

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien