Troškovi života i dalje veći od primanja domaćinstava

16. mart 202 – Republički zavod za statistiku saopštio je danas da su u četvrtom kvartalu 2019. godine prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi po domaćinstvu iznosili 68.446 dinara, a izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava 68.658 dinara.

U odnosu na četvrti kvartal 2018. godine, prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi viši su za četiri odsto, a i izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava viši su takođe za četiri odsto nominalno.

Isti je odnos i kada se u poređenje stave sa trećim kvartalom 2019, kada su prosečni mesečni prihodi u novcu i u naturi bio viši su za 2,3 odsto, dok su izdaci za ličnu potrošnju domaćinstava bili viši za 2,3 odsto nominalno.

Najveći udeo u prihodima u novcu i u naturi, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, imaju prihodi iz redovnog radnog odnosa 49,2 odsto, penzije 32,2, prihodi od poljoprivrede, lova i ribolova 4,9, naturalna potrošnja 3,1, prihodi van redovnog radnog odnosa 9, primanja od socijalnog osiguranja 2,7 procenata i pet odsto čine prihodi iz ostalih izvora.

Preciznije podatke o prihodima u novcu i u naturi i ličnoj potrošnji u četvrtom kvartalu 2019. godine možete da pogledate OVDE.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!