Valter kup vazdušnim oružjem od petka u Smederevu

SMEDEREVO, 31. oktobar 2019 – Tokom prva tri dana novembra u Smederevu će biti održano tradicionalno međunarodno takmičenje vazdušnim oružjem za strelce juniorskog i kadetskog uzrasta. Turnir će ove godine biti organizovan peti put, a kao i obično podeljen je u dve takmičenja. U petak i subotu je na programu „Velika nagrada Smedereva“, a u nedelju „Valter kup“.

Domaćin trodnevnog nadmetanja SD Smederevo ugostiće više od 200 mladih takmičara. Prijavljeno je 219 strelaca iz deset država:  Indije, Rusije, Kipra, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i naravno Srbije.

Turnir, koji se održava pod sloganom „Oslobodi svoj talenat“,  počinje u petak, 1. novembra. Prvog dana biće održana „Velika nagrada Smedereva“ za miks parove puškom i pištoljem. Takmičenje će biti održano u popodnevnim časovima.

U subotu je na programu „Velika nagrada Smedereva“ u pojedinačnoj konkurenciji. Strelci su podeljeni u tri uzrasne kategorije – do 16, do 18 i do 20 godina. Takmičenje je pojedinačno i ekipno.

Nedelja je rezervisana za „Valter kup“. Svi učesnici se nadmeću u jedinstvenoj starosnoj kategoriji – do 20 godina (1999. godište i mlađi), u pojedinačnoj konkurenciji. U svakoj disciplini će biti održano finalno gađanje (kojih neće biti u subotu).

Generalni sponzor turnira, proizvođač oružja „Valter“ će dodeliti vazdušnu pušku za rezultat najbliži svetskom rekordu juniora i juniorki,  i vazdušni pištolj strelcu koji se najviše približi svetskom rekordu ovim oružjem.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien