Počinje besplatna sistematska deratizacija

SMEDEREVO, 8. oktobar 2019 – Grad Smederevo je zaklјučio ugovor o izvođenju sistematske deratizacije sa grupom izvođača, a clj je suzbijanje štetnih glodara na teritoriji gradskog i seoskog područja. Danas  su stručne ekipe počele sa izvođenjem deratizacije, planirano je da akcija traje najkasnije do 31. oktobra, zavisno od vremenskih prilika i stanja  brojnosti glodara na terenu, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Smedereva.
Akcijom će biti obuhvaćena individualna domaćinstva, podrumi zgrada za kolektivno stanovanje, srednje i osnovne škole, predškolske, zdravstvene i ostale ustanove, zadruge po selima, pekare, trgovinske radnje, ugostitelјski objekti, kanalizacione mreže, gradska smetlišta, divlјe deponije, zelene pijace, groblјa, priobalјe Dunava, Tvrđava.
Sistematska deratizacija, napominje se u obaveštenju, za fizička lica, preduzetnike i pravna lica potpuno besplatna i ne treba plaćati izvršenu uslugu. Preparat za deratizaciju zvanično je registrovan i dozvolјen za upotrebu. Svi preparati će biti postavlјeni u količini i na način da se spreče slučajna trovanja lјudi i životinja, ali je, u svakom slučaju, neophodno onemogućiti nekontrolisan pristup maloletnoj deci i domaćim životinjama.
Da bi se sistematska deratizacija uspešno obavila, navodi se na kraju, neophodno je da građani omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!