You are here

„Oči“ i “ Snovi za budne“ Jelene Ćuslović i pred smederevskim čitaocima

SMEDEREVO, 8. oktobar 2019 – Povodom Svetskog dana vida i Međunarodnog dana slepih ovog utorka od 19 časova na Pozajmnom odeljenju Narodne biblioteke Smederevo biće predstavljeni romani „Oči“ i „Snovi za budne“ Jelene Ćuslović.

Jelena Ćuslović nas je, posle fantastične zbirke priča „Snovi za budne“ (Ammonite, 2017), obradovala svojim prvim romanom „Oči“ (Delfi, 2018).
„Zamolila me je da joj pomognem da nauči boje. Obećao sam da ću dati sve od sebe, treba mi samo nekoliko dana da razmislim o svemu. Rukovali smo se ponovo i nasmešili jedno drugom. Siguran sam da je moj osmeh mogla da oseti jer sam uz njega uočio neka potisnuta seizmološka podrhtavanja sebe izazvana srcem koje se uspavano ponovo otvaralo. Sad se pitam zašto i otkud tako najednom. Tada, pored nje, nisam se pitao. Nisam je ni za ime pitao. Nije pitala ni ona mene. Bila je bez vida, a i bez imena. Možda sam i ja želeo da ostanem bez nečega kako bismo bili paralelni i u nemanju. Zato sam ga izgubio još dok me je more k njoj vodilo.” (Odlomak iz romana Oči – Delfi)

O knjigama će govoriti autorka, a odlomke će čitati učenici smederevskih srednjih škola.

Organizatori programa su Narodna biblioteka Smederevo i Gradska organizacija Saveza slepih Srbije – Smederevo.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien