Poziv za dodelu finansijske pomoći učenicima i studentima

SMEDEREVO, 15. jun 2018 – Komisija za izbor korisnika i raspodelu sredstava za podsticanje obrazovanja učenika i studenata na teritoriji grada Smedereva raspisala je javni poziv za dodelu finansijske pomoć i učenicima i studentima.

Poziv predviđa dodelu 39 finansijskih pomoći učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 4.00, a čiji ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze cenzus od 15 hiljada dinara i koji ispunjavaju opšte kriterijume utvrđene  Odlukom.

Biće dodeljeno i  5 finansijskih pomoći učenicima srednjih škola II, III i IV razreda, koji su u prethodnoj školskoj godini imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju, kao i 4 pomoći Studentima je namenjeno  52 ovakve pomoći, to onima na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije). Uslov je da su u prethodnoj školskoj godini imali najmanju prosečnu ocenu 7,00, kao i da im ukupni mesečni prihodi po članu porodičnog domaćinstva, ostvareni u periodu od 6 meseci koji prethode mesecu podnošenja prijave za finansijsku pomoć, ne prelaze 15 hiljada dinara. Isti iznos cenzusa za primanje je predviđen i za studente prve godine prvog stepena studija (brucoše) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali prosečnu ocenu 4,00.

Studentima na prvom stepenu studija (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije) i studentima na drugom stepenu studija (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije) koji su u prethodnoj školskoj godini u odnosu na godinu u kojoj se konkurs raspisuje imali najmanju prosečnu ocenu 9,00 biće dodeljene 53 finansijske pomoći, kao i studentima prve godine prvog stepena studija (brucošima) koji su u poslednjem razredu srednje škole imali najmanje prosečnu ocenu 4,75, koji  su u prethodnoj školskoj godini osvojili I, II ili III mesto u individualnoj konkurenciji na republičkom ili međunarodnom takmičenju.

Finansijska pomoć  očekuje i troje studenata sa invaliditetom na prvom i drugom stepenu studija, kojima je utvrđen stepen invaliditeta od strane nadležnog organ.

Pravo na finansijsku pomoć ne mogu da ostvare sledeći  studenti Vojne akademije,  učenici srednjih škola i studenti koji su korisnici drugih stipendija i studenti koji imaju status apsolventa.

Rok za prijavljivanje je 20 dana od dana objavljivanja na sajtu Grada, odnosno na oglasnoj tabli Gradske uprave.

Neophodne obrasce i više detalja možete naći  na:

http://www.smederevo.org.rs/OpstinaSmederevo-JAVNI-POZIV-ZA-DODELU-FINANSIJSKE-POMOCI-UCENICIMA-I-STUDENTIMA-NA-TERITORIJI-GRADA-SMEDEREVA-_3263_lat

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!