Najavljena 19. Kosidba na Plavincu

SMEDEREVO, 14. jun 2018 – U Goranskom gaju, u nedelju će po 19. put biti održana Kosidba na Plavincu. Ovu manifestaciju danas su konferencijom za štampu najavili organizatori.

„Postali smo jedna od najvećih manifestacija ove vrste, ne samo u Republici nego i šire. Po broju kosača smo najveća kosačka smotra u Evropi, ali ne dičimo se samo brojem učesnika, trudimo se da i svi drugi segmenti manifestacije budu na visokom nivou“, rekao je Dragan Rogan, predsednik Udruženja.

Ove godine je i Republika Srbija, preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, stala iza manifestacije i značajno je finansijski pomogla, napomenuo je Rogan, što je dodatna obaveza za organizatore.

„Što je do nas mi smo odradili, ostaje samo da nas posluži vreme. Mi to radimo zato što volimo, to je naš Plavinac“, zaključio je Rogan.

Prošle godine je učestvovalo 190 kosača, ove se očekuje još veći broj, s obzirom na interesovanje koje je do sada pokazano.

Svečani defile kosača, kojim manifestacija počinje, zakazan je za 9 i 30 u nedelju, a najavljeno je da će Kosidbu otvoriti Branko Ružić, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!