EP u Đeru: Juniori završili, od sutra seniori

ĐER, 22. februar 2018  – Sreća je okrenula leđa srpskim juniorskim reprezentativcima trećeg dana Evropskog prvenstva vazdušnim oružjem u Đeru, konstatuje Streljački savez Srbije (SSS).

Danas su održana ekipna takmičenja vazdušnom puškom. Prvi put borba za timska odličja je organizovana odvojeno od pojedinačnih. Ženska juniorska selekcija Srbije je ostala pred vratima četvrtfinala, zauzevši deveto mesto, dok su se juniori plasirali na 13. poziciju.

U kvalifikacijama svaki strelac tročlanog tima gađa po 30 hitaca. Osam najboljih ekipa po zbiru pojedinačnih rezultata prošlo je u četvrtfinale, u kome se međusobno sastaju po „nokaut“ sistemu (prva sa osmom, druga sa sedmom, treća sa šestom, četvrta sa petom).

Juniorski muški tim Srbije u sastavu Đorđe Savić, Veljko Ilić (Smederevo), Aleksa Mitrović, jedan od najmlađih na prvenstvu,  sa 917,4 kruga zauzeo je 13. poziciju. Najprecizniji sa 307,0 krugova bio je Đorđe Savić, što je bio ukupno 31. rezultat.

Srbija je u takmičenjima u omladinskoj konkurenciji na EP u Đeru  osvojila jednu medalju. Marija Malić je „ubila“ bronzu uz svetski rekord kvalifikacija vazdušnom puškom. Aleksa Mitrović je bio peti vazdušnom puškom u konkurenciji juniora, a visok plasman zabeležio je i miks Marija Malić/Đorđe Savić, koji je zauzeo šestu poziciju

U petak na scenu izlaze seniori i seniorke. Sutra su na programu takmičenja puškom u obe konkurencije. Srbiju predstavljaju Andrea Arsović, Milica Babić, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović, Lazar Kovačević i Stevan Jovanović. Biće podeljene i medalje u miksevima pištoljem, a u ovom takmičenju učestvuju aktuelni evropski šampioni – par Zorana Arunović/Damir Mikec, kao i tandem Bobana Veličković Momčilović/Dimitrije Grgić.

U subotu će biti održano pojedinačno takmičenje pištoljem, u kome će, sem članova mikseva učestvovati i Jelena Tomić i Duško Petrov. U nadmetanju mešovitih parova puškom zlatnu medalju će braniti Andrea Arsović i Milutin Stefanović, a na vatrenu liniju će i par Milica Babić/Lazar Kovačević. Prvenstvo se u nedelju završava ekipnim takmičenjem seniorskih reprezentacija.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!