Otvoren košarkaški teren „Muta Nikolić“ u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 9. avgust 2017 – Košarkaško igralište koje nosi ime poznatog trenera Miroslava Mute Nikolića otvoreno je u utorak u palanačkom naselju Kolonija u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ kompanije Mozzart.

„Akcija ’Sto terena za jednu igru’ je zaista sjajna! Obnoviti sto terena u zemlji košarke i motivisati klince da se bave sportom je odlična stvar. Hvala mojim sugrađanima što su predložili da se ovaj teren nazove po meni, zaista je to velika čast. Verujem da će novi uslovi koje je obezbedio Mozzart doprineti da Smederevska Palanka dobije buduće reprezentativce“, rekao je na otvaranju Nikolić, da bi potom održao nekoliko košarkaških lekcija okupljenim klincima na novom igralištu.

Muta je, podsetimo, mada rođeni Kragujevčanin, prve uspehe u košarci vezao za Palanku. Posle Radničkog, igrao je za Gošu, odakle je prešao u IMT, potom Maribor… I kao trener ovde je ostavio trag, Gošu je sa klupe predvodio u sezoni 1992/1993.

Ovaj u Smederevskoj Palanci je 45. koji je kompanija Mozzart obnovila u akciji „Sto terena za jednu igru“.

„Poznato je da mali tereni rađaju velike šampione, a u Nikolićevom slučaju, mali teren je iznedrio stvaraoca šampiona. Naši zlatni juniori, koji su pre nekoliko dana pokorili košarkašku Evropu, podsetili su nas i na svetske uspehe koje je upravo Nikolić imao predvodeći mlađe selekcije naših košarkaša, tada golobrade Raduljicu, Markovića, Mačvana, Bobana Marjanovića… Zato se i odluka da ovaj mali teren ponese ime poznatog trenera Miroslava Nikolića, koji je ovde odrastao i počeo da se bavi košarkom baš u ovom gradu, nametnula kao potpuno logična. Učinio nam je posebnu čast što je i pored svih svojih obaveza došao da otvori teren, provede vreme s klincima i podrži ovu akciju kompanije Mozzart. U cilju promocije sporta koji je našoj zemlji doneo mnogo radosti, akciju nastavljamo sve dok ne obnovimo poslednji, 100. košarkaški terena u Srbiji“, rekao je Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

(Mozzartsport.com FOTO: Branko Starčević)

Skorašnji članci

error: Content is protected !!