Građanski protest zbog otkazivanja koncerta Georgieva?

SMEDEREVO, 25. februar 2017 – Smederevci su se preko društvenih mreža pobunili protestujući protiv, kako navode, skandalozne odluke da se koncert Vlada Georgieva, zakazan za 4. mart,  odloži/otkaže, po drugi put i najavili građanski protest.

Po saznanju da je ponovo otkazan/odložen koncert Georgieva u Smederevu, oformljena je fejsbuk grupa „Koncert Vlade Georgieva u Smederevu – ipak ćemo održati“.

Smederevci su odlučili da se koncert ipak održi. Onda kada je i trebalo, 4. marta u 20,30 na Gradskom trgu, kao građanski protest.

Kako navode, Vlado Georgiev je pozvan da bude gost na “koncertu Vlade Georgieva”.

“Pozvani su svi. Nema politike. Nema obeležja pripadnosti. Samo slobodna građanska svest i bunt. Ustanite, krenite i dođite. Mi smo Georgiev. Hoćete li i nas zabraniti?”, navodi se u tekstu pomenute fejsbuk grupe.

Inače, grupa je za nekoliko sati dobila 700 članova, a Vlado Georgiev je na svom Tviter nalogu objavio da dolazi na građanski protest.

Moto protesta je: Nije zbog Vlada, zbog nas je!

Zvaničnog obrazloženja organizatora nema. Spekuliše se da je Georgiev „zabranjen“ zbog javne podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću, i da je tako odlučeno u kabinetu gradonačelnice Smedereva.

U današnjoj izjavi za portal Podunavlje.info, direktor Sportske hale Smederevo, Ivan Vučić, kaže da koncert nije otkazan, već odložen.

„Mi smo rekli da je koncert odložen. Povraćaj novca je na svim prodajnim mestima do kraja sedmice, a nakon toga isključivo na blagajni Hale“, izjavio je za naš portal Vučić.

Razlog otkazivanja/odlaganja koncerta, međutim, i dalje je nepoznat.

Vest da je koncert u Sportskoj hali Smederevo otkazan, objavio je upravo Georgiev na Tviteru.

Pevač je i prvo otkazivanje koncerta objavio na istom nalogu, 8 februara. Organizatori su se tada pravdali „problemima sa elektroinstalacijama, a ne političkim razlozima“. Koncert je, potom opet zakazan za isti datum i pre dva dana je ponovo otkazan/odložen.

Vlado je danas na Tviteru napisao „I Tito je umro“, a prethodno „pravo na rad niko, nikad, nikome ne smije uskratiti“.

Skorašnji članci

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien