Aleksandar Mitrović otvorio teren za mini fudbal koji nosi njegovo ime

SMEDEREVO, 8. jul 2024 – Jedan od najpoznatijih Smederevaca, u ovom veku sigurno, Aleksandar Mitrović otvorio je teren za mini fudbal u rodnom gradu, dar kompanije Mocart sport, jedan od tri takva do sada otvorena u okviru ovogodišnje akcije kompanije „Fudbal je više od igre“.

Mitrogol se pojavio, probijajući se kroz buljuk klinaca ali i starijih Smederevaca koji su došli da prisustvuju ovom činu, uz taktove „Mitro’s on Fire“, prepeva poznatog hita „Freed from Desire“ iz 1996, onako kako su ga pevali navijači Fulama kada god bi Mitar, njihov doskorašnji ljubimac, postigao gol.

Pred prepunim tribinama i brojnim mladim i starim poštovaocima Mitrovićevog lika i dela okolo, na novopostavljenim mantinelama oko terena sa savremenom veštačkom travom, odigran je i prvi meč. Sastali su se mladi igrači KMF Smederevo i FK Smederevo. Rezultat nije u prvom planu, ali broj golova jeste. Jer, kompanija Mocart sport je za svaki gol donirala novčanu nagradu koja je išla za lokalni Streljački klub osoba sa invalidtetom „R-50“. Članica ovog kluba Jelena Pantović predstavljaće Srbiju i Smederevo na predstojećim Paraolimpijskim igrama, koje će biti održane u Parizu neposredno nakon Olimpijskih igara.

Pre početnog udarca Mitrović i gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović obratili su se prisutnima prigodnim besedama, a onda su fudbalske junoše stupile na scenu.

U poluvremenu njihovog meča upravitelj Fondacije Mocart Borjan Popović uručio je Mitroviću poklon, kako je rečeno, za sve što je učinio za srpski fudbal.

Usledilo je zajedničko fotografisanje, a sve je završeno vatrometom, reklo bi se u poslednji čas, jer su komarci počeli svoju gozbu, verovatno i oni izenađeni brojem ljudi koji im je ove večeri pored Dunava bio ponuđen.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!