Višestrukom povratniku određen pritvor zbog sumnje na tešku krađu

SMEDEREVO, 27. jun 2024 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom D. P. (52) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Sumnja da je on 20. juna u ranim popodnevnim časovima, pošto je ušao u dvorište oštećene, najpre nasilno otvorio ulazna vrata prvog stambenog objekta u kome je izvršio premetačinu, a nakon toga, pomoću podesnog ključa koji je prethodno poneo sa sobom, otključao ulazna vrata i drugog stambenog objekta u kojem je izvršio premetačinu svih prostorija, prisvojivši tom prilikom iznos od 7.000 evra.

Posle toga je, kako se sumnja, ušao u prodavnicu mešovite robe koja se nalazi u sklopu tog stambenog objekta i iz fiskalne kase i novčanika oštećene prisvojio novac u ukupnom iznosu od 30.000 dinara, posle čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon prijave događaja izvršen je uviđaj lica mesta, pronađeni su tragovi papilarnih linija pomoću kojih je i utvrđen identitet, u tom trenutku još uvek nepoznatog počinioca. Daljim proverama putem lociranja broja mobilnog telefona osumnjičenog utvrđeno je da boravi na teritoriji Ugrinovaca, opština Batajnica, gde je u saradnji nadležnih policijskih uprava i pronađen. Po nalogu dežurnog javnog tužioca lišen je slobode, nakon čega mu je određeno zadržavanje.

U toku operativnog rada je utvrđeno da je protiv njega bilo na snazi ukupno šest potraga raspisanih od strane više policijskih uprava zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i da je višestruki povratnik za imovinska
krivična dela.

Pritvor mu je određenzbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, ali i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na oštećenu i svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!