Bojan Serafinović, asistent selektora ženske fudbalske reprezentacije

SMEDEREVO 15. jun 2024 – Među brojnim ovdašnjim trenerima, bez velike pompe, zapaženim učinkom izdvaja se Smederevac Bojan Serafinović. Malo je znano da je on, trener sa A licencom, već skoro sedam godina u stručnom štabu ženskih reprezentativnih selekcija Srbije, i to kao prvi asistent selektoru Dragišu Zečeviću.

– Još kao student DIF-a upoznao sam kolegu Zečevića i od tada smo nerazdvojni prijatelji, a i neposredni saradnici. Počeli smo 2017. godine sa selekcijom do 17 godina, a pre dve godine Zečević je imenovan za selektora naše najbolje seniorske reprezentacije, a ja za njegovog asistenta. U kvalifikacijama za baraž i odlazak na Evropsko prvenstvo, trenutno sa deset bodova delimo prvo mesto sa Škotskom, s tim što naši rivali imaju nešto bolju gol razliku. U julu mesecu nas čekaju još dva duela, najpre kod kuće sa Izraelom, a onda i u gostima sa Škotskom, kada će i pasti odluka ko će sa prve pozicije u baraž i direktan plasman u A diviziju Lige nacija. Imamo tri vezane pobede, a poslednje u Slovačkoj (4:0), daje nam nadu da možemo i do prvog mesta u grupi, što bi bio ogroman uspeh, mada nam je odlazak na Evropsko prvenstvo primarni cilj – ističe Bojan Serafinović.

U rodnom gradu kao igrač prošao je sve mlađe kategorije oklopnika, a onda je još kao omladinac poslat na kaljenje u ekspozituru tadašnjeg srpskoligaša lokalnog Železničara, gde je ostao pune četiri godine i postao kapiten tima.

Posle toga je branio boje još nekoliko klubova, a po završetku Fakulteta za fizičku kulturu, opredelio se za trenerski poziv. Trenirao je sve mlađe selekcije Smedereva, a potom bio i pomoćni trener u tadašnjem superligašu šefovima struka Aleksandru Janjiću, Milošu Velebitu i Ljubomiru Ristovskom.

Sa zavidnim uspehom počeo je i samostalan rad, najpre u zonašu Mladom radniku iz Radinca, potom Radničkom iz Kovina, da bi posle nekoliko klubova do ovih dana dirigovao sa klupe i Đerdapu iz Golupca.

– Pored brojnih obaveza pre godinu i po dana sam preuzeo kormilo zonaša iz Golupca, koji je na kraju polusezone imao samo osam bodova, bio kandidat za selidbu u niži rang takmičenja. Uz dobro odrađene pripreme uspeli smo da obezbedimo opstanak i saradnja je produžena na još godinu dana. U znatno boljem izdanju uspeli smo da izborimo plasman u plej-of, što je do sada najveći uspeh ovog kluba u zonskom rangu takmičenja – ne krije zadovoljstvo Bojan Serafinović.

Pre početka poslednjeg kola doigravanja, na oproštaju od golubačkih navijača, potpredsednik kluba Marko Stojaković u znak zahvalnosti za ostvarene rezultate, treneru Bojanu Serafinoviću, uručio je uramljeni dres kluba. Rukovodstvo Đerdapa je odmah potom imenovalo njegovog naslednika, a to će biti njihov sugrađanin Saša Ranković, nekadašnji golgeter Smedereva i brojnih domaćih i inostranih klubova.

I pored reprezentativnih obaveza nema sumnje da će mladi stručnjak u narednom periodu voditi neki od klubova zonskog ili srpskoligaškog ranga, jer već sada ima nekoliko ponuda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!