Počinje treće “Sportsko leto” u Kovinu, programi traju do 24. avgusta

KVOIN, 12. jun 2024 – Programom „Razvijaj se zdravo – pravo“, koji je namenjen najmlađim Kovincima, ovog utorka, počinje „Sportsko leto“, koje treću godinu zaredom organizuje „Ustanova za sport“ Kovin. Trajaće do 24. avgusta, kroz osam različitih programa, a očekuje se ukupno oko 1000 učesnika i učesnica različitog uzrasta.

„Razvijaj se zdravo – pravo“ je program za najmlađe stanovnike Kovina, , a podrazumeva razvoj motorike kroz poligon sa preprekama i ritmičko vežbanje sa rekvizitima. Ustanova za sport Kovin želi da na ovaj način približi sport i njegove vrednosti najmlađima, da im pomogne u razvoju motorike i ukaže na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću od ranog detinjstva.

„Volim karate“ je drugi program ovogodišnjeg „Sportskog leta“, koji će biti održan u četvrtak, 13. juna od 19 sati na Otvorenom košarkaškom terenu Ustanove za sport Kovin.

Nakon toga za najmlađe je pripremljen i javni čas karatea, a Sportsko leto nastavlja se Memorijalnim turnirom u malom fudbalu „Petar Rađenović“ za mlađe kategorije, koji će biti održan od 19. do 22. juna, na Otvorenom terenu za mali fudbal Ustanove za sport i u Zgradi za sport i fizičku kulturu, hali OŠ „Đura Jakšić“).

Sportski susreti penzionera su prethodnih godina privukli veliku pažnju najstarijih sugrađana, pa je Ustanova za sport  Kovin i za ovogodišnje Sportsko leto predvidela program namenjen penzionerima i penzionerkama. Sportski susreti penzionera  planirani su za 9. jul na Šljunkari, gde će uz druženje i zabavu, biti organizovano i takmičenje u tri discipline.

Posebna pažnja u toku Sportskog leta i ove godine biće posvećena damama, a Ustanova za sport odlučila je, da i ovog puta, pripadnice lepšeg pola izvede van sportskih objekata i omogući im fizičku aktivnost u prirodnom okruženju Sportsko-rekreativnog centra Čardak. Program „Žene u sportu“ predviđen je za 27. jul.

U okviru trećeg po redu Sportskog leta, u periodu od 22. jula do 24. avgusta, u dva takmičarska dana, na terenu na Šljunkari igraće se odbojka na pesku, osam takmičarskih dana tokom trajanja “Sportskog leta“ predviđeno je za ligu rekreativaca u stonom tenisu, a šest takmičarskih dana za ligu rekreativaca u električnom pikadu.

Ciljevi organizovanja ovakvog projekta, koji je obuhvatio sve uzraste, jesu zadovoljavanje potreba i interesa svih građana i građanki u oblasti sporta, kroz organizovane sportske aktivnosti, unapređenje predškolskog i školskog sporta, kao i obezbeđivanje što boljih uslova za bavljenje sportom najšire populacije.

 Tekst i foto: Ljubica Skoko, Ustanova za sport Kovin

Skorašnji članci

error: Content is protected !!