Radinčani posle 6 godina ponovo u Zoni, šampioni s gol razlikom +110!

RADINAC, 11. jun 2024 – Ovog vikenda završena su sva prvenstva u kojima se ovdašnji klubovi nadmetali. Fudbaleri Mladog radnika 1940 iz Radinca prvu poziciju u Podunavskoj okružnoj ligi su obezbedili četiri kola pre kraja, a znali su da je proslave i u nedelju, na završetku prvenstva, uz bakljadu i neizostavnog vola na ražnju.

Osim samog plasmana u novoformiranu Zonu Dunav, tu je i impozantan učinak, kakvim teško da može da se pohvali neki od klubova u Srbiji. Izgubili su samo jednu utakmicu, i tu kada je već bilo izvesno da su prvaci, a gol-razlika je još impresivnija; 133 data i 23 primljena gola! Prosek od gotovo 4 i po gola po utakmici…

U 30 odigranih kola, učenici Dejana Rankovića i njegovo prvog asistenta Nenada Nedeljkovića, ostvarili su 27 pobeda, dva puta igrali nerešeno i pretrpeli samo jedan poraz, taj pomenuti, kod kuće, tri kola pre kraja, od drugoplasirane Sloge iz Lugavčine.

Predvođeni najboljim strelcem lige, Milanom Milovanovićem, koji je odigrao svih 30 utakmica i na njima postigao čak 40 golova, Radinčani su prvenstvenu trku okončali sa 83 boda, 16 više od Lugavčana na drugom mestu.

Pored Milovanovića, najviše utakmica odigrali su Nenad Milentijević i Petar Grozdanović, zbog povreda odnosno kartona po 28. U prvom delu sezone, iako je zašao u petu deceniju života, gol Mladog radnika je branio Dejan Ranković, nekadašnji golman Smedereva i više drugih klubova, koji uz to sada vodi i školu golmana. U drugom delu prvenstva, između stativa su bili povratnik Jovica Dobrić i Radinčanin Jovan Antić

Fudbaleri Mladog radnika su u nedelju predaju pehara pobedniku lige, uručio ga je kapitenu Nikoli Nikoliću Goran Lazić, predsednik FS Podunavskog okruga, uveličali još jednom pobedom – savladali su Železničar iz Kusatka sa 4:0. Onda je moglo da se pređe na proslavu, uz brojne zvanice, naravno sve uz pomenutog vola na ražnju.

Jedan od ključnih momenata za uspeh Radinčana je sigurno i dolazak Nikole Matejića na mesto prvog čoveka kluba, sada je dvogodišnji rad došao na naplatu. Klub je doživeo preporod prvo organizaciono, a sada i na rezultatskom planu.

– Kada sam pre dve godine došao na čelo kluba prioritet je bio opstanak u ligi, ali i vraćanje brojnih radinačkih fudbalera, koji su otišli u druge sredine. Kada smo to ostvarili, u prošlu sezonu smo ušli sa ambicijom da osvojimo prvo mesto i vratimo se u zonu. Radinac je oduvek bio rasadnik talentovanih fudbalera. Danas, u ekipi od 23 igrača imamo čak 17 njih koji su ovde ponikli ili ranije branili boje kluba – objašnjava Matejić jedan od razloga uspeha.

Napominje i da nisu zaboravili ni na infrastrukturu, da je u priličnoj meri oporavljen teren, uređeni su prilazi, a jedan od zadataka za naredni period je sređivanje i ograđivanje pomoćnog terena.

Na ovom mestu, bila bi nepravda, kažu u klubu, ne pomenuti i ostale ljude koji su, naravno, pored igrača, doprineli postignutom uspehu; sekretara Dalibora Jankovića, kao i Zorana Dimitrijevića, Rašu Tomovića, Gorana i Bojana Filipović, Miloša Rašića, Radeta Stojanovića…

Svesni su čelnici nekadašnjeg srpskoligaša da će u konkurencija u zoni biti izuzetno jaka. Smatraju da mogu da, uz nekoliko pojačanja, izbore plasman među prvih pet ekipa. Za to će im, podrazumeva se, biti potrebna podrška navijača, onih s kojima su proslavili uspeh, ali i novih, jer Radinac oduvek voli fudbal a stasale su nove generacije, s kojima treba ići u nove pobede.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!