Verica Đorđević i Miloš Dragović pobednici prve “Dunavske desetke”

SMEDEREVO, 9. jun 2024 – U organizaciji Sportskog udruženja „Urbana desetka“, Atletskog kluba Smederevo, Rotaract kluba i uz podršku Grada Smedereva, danas je održana trka na 10 kilometara „Dunavska desetka“. Učestvovalo je više od 550 takmičara različitih godišta, naravno i različite fizičke spremnosti da se bore sa zahtevnom stazom, ali su na kraju svi koji su je istrčali, bez obzira na rezultat i mesto u plasmanu, reklo bi se, bili zadovoljni.

Pobednik ovog prvog izdanja “Dunavske desetke“ je Miloš Dragović, koji je na cilj stigao za 36 minuta i 48 sekundi. U konkurenciji lepšeg ne i, pokazalo se, mnogo slabijeg pola, najbolja je bila Verica Đorđević iz kluba SD Runers u vremenu 44,06.

Posebno priznanje organizatora dobio je Dejan Petković, koji je stazu prešao u kolicima.

Pored ostalih uspomena, svi učesnici današnje trke dobili su i medalje. Bilo ih je iz svih krajeva Srbije, a međunarodni karakter trci dali su po dvojica Rusa i Kineza, jedna trkačica sa italijanskim pasošem i jedan takmičar sa Sejšela (!).

O tome kakva je staza, kuda se sve trčalo, i s kojim usponom, sve do Kraljevih vinograda, mogli ste da se informišete u testu kojim smo najavili današnju trku. Nisu baš svi, kao što možete da vidite u na fotografijama, baš dobro podneli trčanje na više od 30 stepeni Celzijusa, neki su, izgleda, precenili svoje mogućnosti. Pa ipak, svi koji su trku završili, pa i oni koji nisu, mogu da, kako bi rečeno, budu zadovoljni, jer su učestvovali u prvom izdanju nečega što „preti“ da postane tradicionalna manifestacija u Smederevu. To najavljuju organizatori, a sudeći po onome kako je sve danas izgledalo – nema razloga da tako i ne bude.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!