Zvanično otvoreno 41. izdanje Pozorišnog festivala Nušićevi dani

SMEDEREVO, 16.  maj 2024 – Tradicionalnim polaganjem venaca na spomenik Branislava Nušića, izložbom fotografija „Pozorište je prečica do ljudske duše“, potom i svečanim činom otvaranja i izvođenjem prve predstave u takmičarskom delu programa, „Švejk“ Beogradskog dramskog pozorišta, sinoć su u Smederevu počeli 41. po redu Nušićevi dani.

Pre prve predstave takmičarskog karaktera publika je bila u prilici da prisustvuje muzičko scenskom performansu “Simfonija Nušić” nakon kog se publici obratio član žirija Ljubomir Bandović. a Festival je zvanično otvorila gradonačelnica Grada Smedereva Jasmina Vojinović.

Izložbu fotografija iz predstava Beogradskog dramskog pozorišta koje je režirao reditelj Jagoš Marković „Pozorište je prečica do ljudske duše otvorila je Dragana Udovičić, autor fotografija.

Što se tiče prve predstave takmičarskog programa, „Švejk“ u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, po tekstu Jaroslava Hašeka, u režiji Veljka Mićunovića, po oceni publike za glumačko ostvarenje večeri proglašen je Ozren Grabarić za ulogu Švejka, a po glasovima publike predstava je dobila ocenu 4,37.

Foto: Centar za kulturu Smederevo, Nenad Živanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!