Site icon podunavlje.info

Raspisan konkurs za nagradu „Smederevski Orfej“ za 2024. godinu

SMEDEREVO, 15.  maj 2024 – Međunarodni festival poezije „Smederevska pesnička jesen“ raspisao je konkurs za tradicionalnu nagradu „Smederevski Orfej“. Na konkursu mogu da učestvuju isključivo zavičajni pesnici, stvaraoci rođeni na teritoriji Smedereva, kao i oni koji su veći deo svog života proveli u Smederevu. Konkurs je otvoren od 15. maja do 1. avgusta 2024. godine.

Uslovi konkursa:

Autori šalju najviše dve neobjavljene pesme, pisane na srpskom jeziku ćiriličnim pismom. Ukoliko pesnici stvaraju na nekom drugom jeziku, neophodno je da uz originalan tekst dostave i prevod na srpski jezik. Pesme treba da budu označene isključivo šifrom, a potpisane imenom i prezimenom neće se uvrstiti u selekciju.

Materijal slati elektronskim putem u istom mejlu sa dva zasebna Vord dokumenta u prilogu, tako što će u jednom biti pesma kojom se konkuriše, a u drugom razrešenje šifre i podaci o autoru: ime i prezime, adresa prebivališta, kontakt telefon, adresa elektronske pošte i stvaralačka biografija ne duža od 500 karaktera. Neophodno je nasloviti svaki dokument – jedan sa naznakom „Pesma za konkurs“, a drugi „Razrešenje šifre“.

Ovako uređen konkursni materijal treba slati na sledeću mejl adresu:

smederevski.orfej@gmail.com

Odluku o pobedničkoj pesmi doneće stručni žiri u roku od 30 dana nakon zatvaranja konkursa, a obaveštenje će biti istaknuto na zvaničnoj stranici Festivala i u javnim glasilima.

Nagrada „Smederevski Orfej“ sastoji se od istoimene plakete, rada akademskog vajara Selimira Jovanovića, i novčanog iznosa.

Sve dodatne informacije u vezi sa konkursom možete da zatražite od organizatora preko elektronske pošte: smederevski.orfej@gmail.com

 

Exit mobile version