Pobeda Radinčanki u Vlasotincu, finale baraža na dohvat ruke

13.  maj 2024 – U prvoj polufinalnoj utakmici baraža za ulazak u Super B ligu rukometašice iz Radinca juče su ubedljivo slavile u gostima i tako napravile veliki korak ka plasmanu u finale ovog nadmetanja: ŽRK Vlasotince – Mladi radnik 23:30 (11:13).

Gošće su u Vlasotincu povele pogotkom Bojane Mitrović (7 golova), alu domaće odmah uzvratile i preko Teodore Manojlović (7) prvi, ispostaviće se i poslednji put povele na ovom meču. U istom minutu Lena Janković (6) je izjednačila, a Marta Filipović donela novo vođstvo gošćama.

Uspele su Radinčanke u 21 minutu pogotkom Anđele Filipović (3) da odu na pet golova viška, da bi domaće sa tri vezana gola do pauze smanjile rezultat na dva gola zaostatka.

U nastavku susreta razbranila se Slađana Mitrović, a onda je u 48 minutu Kristina Dejanović (5) odvela rukometašice Mladog radnika na nedostižnih 8 golova prednosti.

Svi pokušaji Vlasotinčanki da bar ublaže ubedljiv poraz ostali su bez uspeha, pa su Radinčanke meč okončale sigurnom pobedom.

Revanš susret sa istim rivalom biće igran naredne nedelje u Dvorani Smederevo sa početkom u 16 sati, a Radinčanke imaju velike izglede da se plasiraju u finale. Tamo će ih u novom dvomeču čekati  bolje iz duela Vranja i Zaječara, a juče su Vranjanke u prvoj utakmici slavile u gostima.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!