Još jedna pobeda na Karaburmi, šanse Smedereva za baraž polako rastu

BEOGRAD, 12. maj 2024 – Fudbaleri Smedereva su danas, ponovo nasred Karaburme, savladali OFK Beograd, novog člana Super lige, sasvim zasluženo, bili su bolji rival, imali više od igre i bili uporniji u nameri da stignu da bodova: OFK Beograd – Smederevo 194 0:1 (0:0).

Od počeka meča videlo se da su Smederevci ušli sa više motiva od domaćina. Mogli su da povedu već u petom minutu, kada je Nikola Jovanović oprobao udarac sa 17-18 metara, ali je golman Beograđana Balša Popović uspeo da loptu izbaci u korner.

Tek nakon pola sata igre uzvratio je Georgijević udarcem iskosa sa desne strane, no lopta prolazi pored gola na kome je bio Ognjen Lukić. Usledio je udarac Zuvića sa nekih 16 metara, ali pravo u Popovića.

Malo je nedostajalo Smederevcima da povedu u 42. minutu; odlično je šutirao kapiten na današnjoj utakmici Aleksa Marković, a Balša Popović izuzetnom reakcijom izbacuje loptu u korner.

U međuvremenu su na stadion OFK Beograda stigli, ili bolje rečeno – pušteni, i navijači, pa su Smederevci i u tom segmentu bili bolji od domaćina. Despoti su nadglasali Plavu uniju, koja baš i nije imala čemu da se raduje, kako su se stvari na terenu odvijale.

Na početku drugog poluvremena Zuvić šutira, lopta prolazi ispod Popovića, ali ovaj, videlo se to i danas, vrsni golman na vreme stiže da izvadi loptu sa gol linije. Po mišljenju sudije lopta nije prešla crtu, ostalo je 0:0 na semaforu.

Ali ne zadugo.

Igrao se 52. minut, posle šuta iskosa sa desne strane sa oko 16 metara, loptu je dokačio Zuvić, ona je, čini se, na putu ka golu zakačila nekog od igrača OFK Beograda i prošla pored do tog trenutka nesavladivog Popovića.

Beograđani se nisu predali, umalo da izjednače već u narednom napadu. Brzonogi Jovan Mituljikić pobegao je odbrani Smederevaca, ali su ga na kraju sustigli i izbacili loptu u korner.

Opet su Smederevci bili u prilici, ali je Popović još jednom odlično reagovao posle šuta Ćorkovića sa dvadesetak metara, pa se rezultat nije menjao.

Moglo je Smederevo da duplira prednost da je u 60. minutu lopta bila postavljena na belu tačku, ali sudija Kovačević, izgleda, nije mislio da gosti zaslužuju da penalom overe pobedu.

Ponovo je Popović briljirao na golu OFK-a posle odličnog udarca Petronijevića, ali je nedugo potom morao iz igre zbog povrede..

Imalo je Smederevo i posle toga prilika da se osiguraju bodovi, kada je Ćorković centrirao a Dimitrijević glavom šutirao preko gola. Umalo da i Jasin Rašljanin pogotkom kruniše svoj debi u dresu oklopnika, no je rezervni golman domaćih Simonović intervenisao, pa je do kraja ostalo 0:1.

Usledila je velika radost gostiju, na terenu, ali i u svlačionici.

Smederevo je s ovim bodovima uspelo da zadrži realne izglede da se bori za baraž za plasman u najviši rang srpskog fudbala. Tekstilac je, naime, kod kuće igrao nerešeno 1:1 sa timom Grafičara. Ekipa iz Odžaka na četvrtom mestu sada ima 55 bodova, koliko i Smederevo na poziciji niže, razdvaja ih samo gol razlika. Tekstilac u narednom kolu dolazi u Smederevo pa bi lako mogli da se desi da zamene mesta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!