Vozač koji je udario čoveka na trotoaru pozitivan na THC i amfetamin

SMEDEREVO, 11. maj 2024 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu povodom saobraćajne nezgode, koja se juče oko 13 časova dogodila na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Karađorđeve u Smederevu, obaveštava javnost da je po nalogu dežurnoj javnog tužioca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, određeno je zadržavanje D. D. (40).

Prema do sada utvrđenim činjenicama, do nesreće je najverovatnije došlo na taj način što je osumnjičeni, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Reno“ i koji se kretao niz nagib Ulice Svetozara Markovića, usled neprilagođene brzine prilikom skretanja u levo radi uključenja u Ulicu Karađorđevu izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo na levi trotoar gledano u smeru ka Beogradu i tom prilikom je udario u pešaka starog 77 godina, koji je od siline udarca odbačen u stakleni izlog Planinarskog društva „Čelik“ i zadobio teške telesne povede u vidu preloma obe potkolenice.

Neposredno nakon saobraćajne nezgode izvršen je uviđaj, a nakon sprovedenih provera prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu utvrđeno je da je osumnjičeni pozitivan na psihoaktivne supstance THC-10 i amfetamin.

Nakon što mu je određeno zadržavanje, osumnjičeni će sutra uz krivičnu prijavu biti predat javnom tužiocu radi saslušanja, navodi se u današnjme saopštenju OJT u Smederevu.

Foto: D. T.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!