Podignuta optužnica protiv majke koja je detetu davala sedative

23. april 2024 – Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv M. R. (1981) iz Smedereva zato što je u periodu od početka godine do 8. marta ove godine, u stanju uračunljivosti, ugrozila telesni integritet svog maloletnog deteta, tako što je u Smederevu i u bolničkoj sobi Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i „Dr Vukan Čupić“ rastvarala u tečnost sedative iz grupe benzodijazepina, koji imaju adiktivno dejstvo, davala ih detetu, pri tom ne mareći za posledice.

Ovakvo ponašanje okrivljene, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva, uzrokovalo je teško narušenje zdravlja četvorogodišnjeg deteta, koje se manifestovalo u vidu kliničkih poremećaja nestabilnosti pri hodu, trzaja ruke, celog tela i pojačanog lučenja pljuvačke.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da okrivljenoj produži pritvor u kom se nalazi od 8. marta, kada je lišena slobode, a s obzirom da i dalje postoje razlozi koji su postojali u vreme kada je pritvor i određen.

Krivičnim zakonikom propisano je da će lice koje primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo telesni integritet ili duševno stanje maloletnog člana svoje porodice biti kažnjeno kaznom zatvora od dve do 10 godina, navodi se u današnjem saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto/ilustracija: Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!