Kampanja „Sarađuj, ne zagađuj“ za čistije životno okruženje u Srbiji

23. april 2024 – Simbolično, juče – na svetski Dan planete Zemlje, počela je kampanja „Sarađuj, ne zagađuj“ koja poziva građane i poslovnu zajednicu u akciju na stvaranje zelenijeg okruženja. Cilj kampanje je podizanje svesti o značaju zaštite životne sredine, kao i o tome da svaki pojedinac, uz niz malih koraka, može da napravi veliku razliku.

Kampanja će skretati pažnju na važnost usvajanja jednostavnih navika kao što su štednja vode dok peremo zube, bacanje otpada u kante, upotreba platnenih cegera umesto plastičnih kesa, vožnja gradskim prevozom, biciklom ili šetnja umesto vožnje automobila, kao i gašenje nepotrebnog svetla u domovima i poslovnim prostorijama.

Kampanja „Sarađuj, ne zagađuj“ sprovodi se u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!