Na Prvenstvu Srbije mladi karatisti Viktoris SD osvojili sedam medalja

22. april 2024 – Proteklog vikenda u Mladenovcu je održano Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije – poletarce, pionire i nade, koje je okupilo 1.100 kvalifikovanih takmičara iz 112 klubova države, a Karate klub Viktoris SD sa ovog takmičenja u Smederevo donosi sedam medalja.

Prvog dana bilo je nadmetanje u katama. Kata tim Vikitoris, u sastavu Teodore Petrović, Mia Ðorđević i Andrea Igić, kao prvoplasirani tim sa Prvenstva uže Srbije, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji poletarki 2015/16 apsolutni nivo.

Najuspešnija takmičarka bila je Mia Đorđević, koja je pokazala zavidan nivo u svojoj izvedbi osvojivši dve medalje; u klasi D bronzanu, dok je u apsolutnom nivou postala prvakinja države

Na korak do medalje bile su i Teodora Petrović i Tijana Vukelić, koje su se u repasažnom delu takmičenja borile za bronzano odličje, ali su zaustavljene u drugom kolu repasaža i na taj način zauzele peto mesto.

Drugog dana Prvenstva nastupali su najbolji borci iz sva tri regiona države. Vicešampion Srbije postao je Andrej Jocić u kategoriji pionira +45 kilograma. U finalnom meču vidno bolji i dominantniji, ali iz nekog razloga sudijski panel nije reagovao na poene koje je davao, pa krajnjim rezultatom 2:2 gubi na osnovu pravila prvog poena.

Petar Kočić je bronzani u kategoriji muških nada do 42kkilograma. Prvi meč 5:0, drugi meč 2:0, treći meč 2:1.  Realna podrška i suđenje uglovnih sudija nije izostala tokom trajanja svih mečeva, ali diskutabilne odluke glavnog sudije, kako kažu iz kluba, koja je poništavala svaki poen koji su pokazale uglovne sudije i sudila kazne – koštala je Petra ulaska u finale. U repasažu pobeda  1:0.

Sofija Bogavac i Aleksej Božović osvajači su bronze u kategoriji pionira do30, odnosno 45 kilograma. Ovo im e prva sezona takmičenja od januara tako da su ove dve državne medalje od posebnog značaja.

Korak do odličja bili su i Lena Dimitrijević, Vojin Đorđević i Aleksandar Kostić koji u repasažnoj borbi zaustavljeni za bronzanu medalju.

„Prvenstvo Srbije  za mlađe kategorije, najvažnije takmičenje u sezoni za mlade karatiste, završili smo sa ukupno osvojenih sedam medalja, ako na ovaj rezultat dodamo i prošlonedeljnu seniorsku medalju koju je u grad Smederevo donela Anja Ćoso potvrda su kontinuiranog i uspešnog rada u svim uzrasnim kategorijama“, kaže trener Jovana Ilić.

Naredni vikend rezervisan je za kvalifikacije za Kup Srbije za kadete, juniore i seniore kao i Trofej Raške, još jedan od kontrolnih turnira za mlađe kategorije pred predstojeće Balkansko prvenstvo koje će ove godine biti u Istanbulu od 30. maja do 2. juna.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!