Pritvor za osumnjičenog da je metalnom šipkom prebio vračaru

SMEDEREVO, 17. april 2024 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom Z. L. (36) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlja na teret da je krajem novembra prošle godine, ponevši sa sobom metalnu šipku, bez najave ušao u kuću oštećene stare 57 godina u Smederevu, a događaju su najverovatnije prethodili neraščišćeni računi između njega i te žene koja mu je ranije u više navrata pružala usluge otklanjanja crne magije.

On joj je nakon kraće rasprave i upućenih pretnji najpre zadao više udaraca u predelu glave i tela, nanevši joj tom prilikom teške telesne povrede, dve frakture lobanje i otvoreni prelom desne šake, kao i više hematoma u predelu grudnog koša i nogu.

Nakon toga je, pošto je prethodno polomio dva mobilna telefona i računar oštećene, napustio lice mesta.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca je odmah izvršen uviđaj lica mesta, a nakon sprovedenih radnji u saradnji sa nadležnom policijskom upravom najpre je utvrđeno da se osumnjičeni nalazi na teritoriji grada Beograda na nepoznatoj adresi, zbog čega je za njime i raspisana potraga. Najzad je 15. aprila ove godine u Sirakovu, prilikom redovne kontrole od strane službenika policijske stanice u Velikom Gradištu utvrđen identitet osumnjičenog, a nakon toga je i sproveden u prostorije Policijske uprave u Smederevu, gde mu je najpre određeno zadržavanje, a nakon slušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i pritvor.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!