Opet nerešeno sa Sremcima, bod iz penala koji je realizovao Obradović

SMEDEREVO,13. april 2024 – Smederevo i Radnički su jesenas u Sremskoj Mitrovici odigrali meč bez golova i činilo se tada da su i jedni drugi bili zadovoljni s bodom. Ovoga puta obe ekipe su ušle sa više ambicija, do duše iz različitih pobuda, ali je ishod isti, s tom razlikom što su sada, na stadionu preko puta Stare železare, viđeni i golovi: Smederevo 1924 – Radnički SM 1:1 (0:1).

Da su gosti u Smederevo došli da se izbore za mesto među prvih osam ekipa na tabeli, koje će se nadmetati u plej-ofu, moglo se videti već u početnim minutima utakmice. Već u drugom minutu Gajić je odigrao povratnu, koju je Lukić uhvatio ispred Stanisavljevića.

Nije prošlo mnogo, igrao se 9 minuta, kada je Gajić centrirao, a Čarapić je loptu posalo nedaleko stative gola Smedereva.

Domaći su pripretili potom u dva navrata preko Zuvića, ali je oba puta ostalo bez promene rezultata.

A onda je usledila maltene preslikana banalna greška odbrane Smedereva, kao u prošlom meču protiv Kolubare, kada su Lazarevčani  poveli. Ovoga puta je Kostić bio taj koji je, ničim izazvan, na tridesetak metara od svog gola, praktično predao loptu napadačima Radničkog. Vićentijević, nekadašnji igrač Smedereva, uspeo je da je, mada se okliznuo prilikom šuta, ipak smesti u mrežu domaćih.

Mogli su Smederevci do izjednačenja u prvom minutu sudijske nadoknade pouvremena.  Posle konera, koji je izveo Nikola Jovanović, Panić je u velikoj gužvi u petercu gostiju loptu uputio ka mreži, ali ju je na gol crti, u vazduhu, odbranio Ostojić, da bi potom bila izbačena u korner. Da li je prešla zamišljenu liniju, domaći su tvrdili da jeste, sudija da nije, tek on je kao taj koji odlučuje i ostao je  pri svome, bez obzira na pritisak Smederevaca.

U nastavku su domaći krenuli angažovanije, odlučni da što pre izjednače, ali to im baš nije polazilo za nogom. S druge strane, Sremci se nisu ustručavali da vođstvo čuvaju odugovlačenjem, svaki iole oštriji start domaćina bio je propračen kricima i jaucima i posledilčnim ležanjem na travi, izvođenje lopte iz auta ili posle gol auta bilo je čitav proces, naravno sa solidnim trajanjem.

Na polovinu Smedereva prelazi su samo kada bi imali priliku za kakvu-takvu kontru ili posle prekida. Iz jedne od tih situacija, nije mnogo nedostajalo da Čarapić iskoristi još jednu grešku domaće odbrane, ali je, iskosa sa leve strane, u padu, prebacio okvir gola Smedereva.

Imali su šanse za Smederevo zatim Obradović, posle centaršuta Panića, kao i nešto kasnije Lazar Marković, ali rezultat na novom semaforu na stadionu kraj Dunava nije se menjao.

To se ipak desilo, konačno, u 84. minutu, posle gužve u šensnaestercu gostiju, Isailović je na jednu ubačenu loptu sa strane, u nameri da blokira centaršut, uklizao podigavši ruku iznad glave, lopta ga baš tu pogađa i za sudiju nije bilo dileme. Uzalud su bili protesti gostujućih igrača, ostao je i tada dosledan svojoj odluci. Posle kraćeg natezanja, gurkanja i unošenja u lice jednih drugima fudbalera obeju ekipa, Obradović je namestio loptu na belu tačku. Šut je, mada je golman Radničkog pogodio stranu, bio neodbarnjiv. Dovoljno visoko i dovoljno jako da nije mogao da dohvati loptu koja se zakoprcala u mreži.

U preostlih desetak minuta, sa sudijskom nadoknadom, i jedni i dugi su pokušavali da naprave šansu iz koje bi eventualno došli do preostala dva bode, ali nisu u tome uspevali. Niej nedostajalo žara i volje, no prilika za tako nešto, onih izglednijih, više nije bilo.

Sremci su tako, s ovim bodom, obezbedili osmo mesto, koje vodi u plej of, pošto je njihov jedini konkurent za tu poziciju, leskovačka Dubočića, danas izgubio od ubskog Jedinstva. Smederevci su pa, s istim bodom, još uvek na četvrtom mestu. Imaju ih  sada 48, ali može da ih pretekne Inđija ako sutra kod kuće pobedi novobeogradski Radnički, koji je posle oduzimanja bodva i ostalih nedaća, prikovan za dno tabele.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!