U Smederevu po prvi put održano takmičenje Lige malih šampiona

SMEDEREVO, 11. april 2024 – U Sportskoj hali u Smederevu u spretnosti na poligonima danas se takmičilo 450 devojčica i dečaka iz Predškolske ustanove „ Naša radost“ uzrasta od pet do sedam godina. Bodrili su ih drugari iz vrtića, vaspitači, ali i roditelji, koji su u priličnom broju ispunili tribine u hali, bilo je više gledalaca i navijača nego na nekim prvoligaškim utakmicama.

Ligu malih šampiona, kako se takmičenje zvanično zove, organizovao je po prvi put u Smederevu gradski Savez sportova, a sve je započeto kao pilot projekat prošle godine u organizaciji Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije i Savez sportova Srbije u saradnji sa Ministarstvom sporta.

Liga malih šampiona održava se u 42 grada i opštine u Srbiji, a završno, državno prvenstvo će biti krajem septembra u Beogradu, tako da je ovo danas praktično bilo kvalifikaciono takmičenje.

Svi učesnici današnjih nadmetanja su dobili medalje i majice.

Mada rezultati sami po sebi nisu u prvom planu, nepravedno bi bilo ne pomenuti najbolje, one koji su danas izborili vizu za finalno takmičenja sa vršnjacima iz drugih gradova i opština Srbije.

Prvi na motoričkom poligonu, starija grupa, bili su iz objekta „Veseli cvetovi“ grupa “Leptirić“, među predškolcima objekat „Bubamara“ grupa „Bubice“, u štafetnoj trci dece od 5 i 6 godina najbolje su „Pčelice, pahuljice i zvezdice“ i u  štafetnoj trci predškolaca oni iz objekta „Srećko“ grupa „Sanjalice“.

Ovi „najstariji“, na žalost, neće moći da učestvuju na finalnom takmičenju u Beogradu, koje će biti kad i Sajam sporta, u septembru, jer će već poći u školu, ali nema sumnje da će mlađi drugari dostojno reprezentovati i njih i grad.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!