Više javno tužilaštvo u Smederevu: Optužnica za prodaju i držanje droge

SMEDEREVO, 5. april 2024 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv N. S. (2000) iz Velikog Orašja, kao i protiv P. Ž. (1999) iz Krnjeva. Sumnja se da je okrivljeni N. S, kako se navodi u današnjem saopštenju, držao i prodavao supstance i preparate koji su proglašeni za opojne droge – indijsku konoplju, tzv. „marihuanu“. Okrivljenom P. Ž. je u više navrata prodavao marihuanu, koju je ovaj, kao i opojnu drogu amfetamin, tzv „spid“, držao za sopstvenu upotrebu i koristio.

Okrivljeni N. S. se nalazi u pritvoru počev od 12.1.2024. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se pritvor produži,  jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

On je  optužen zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246. stav 1. Krivičnog zakonika, a P. Ž.  zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga iz člana 246a stav 1. Krivičnog zakonika, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!