Kadeti Streljačke družine Smederevo prvaci Srbije

SMEDEREVO, 3. april 2024 – Osvajanjem četiri nova odličja strelci Smedereva prošlog vikenda nastavili seriju osvajanja medalja na takmičenjima državnog ranga. Andrija Živković osvojio je bronzanu medalju u kategoriji kadeta puškom i poveo svoju ekipu do najvišeg stepenika – pobedničkog postolja. U istoj disciplini ekipa Smedereva u kategoriji mlađih juniora bila je treća, a u vazdušnim pištoljem mlađi juniori su vicešampioni Srbije. Natalija Jovanović u disciplini puškom, a Aleksa Nikolić i Nikola Manojlović u disciplini pištoljem su nastupili i u finalu u kategoriji mlađih juniorki odnosno juniora. Jovanovićeva i Nikolić su bili peti, a Manojlović šesti.

Na najviši stepenik pobedničkog postolja u trenažnoj sali Štark Arene u Beogradu popeli su kadeti Smedereva: Andrija Živković, Luka Vučković i Lazar Mladenović. Drugo mesto osvojio je Streljački klub Partizan BGD a treće Niš 1881.

Živković je u pojedinačnom nadmetanju osvojio bronzanu medalju. Bolji od njega bili su Toma Erdei i Mihailo Lončarski iz Streljačke družine Novi Sad 1790.

Smederevski kadeti bili su konkurentni i za postolje u nadmetanju mlađih juniora, gde su osvojili treće mesto. Pobedila je ekipa SD „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, a na drugom mestu je Partizan BGD.

U gađanju standardnom vazdušnom puškom Natalija Jovanović je zauzela peto mesto u finalu. Kadetkinje su bile šeste, a mlađe juniorke osme ekipno.

U disciplini vazdušnim pištoljem u kategoriji mlađih juniora Smederevo“ je vicešampion države za 2024. godinu. Titulu su osvojili; Aleksa Nikolić, Nikola Manojlović i Lazar Popović. Postavivši novi državni rekord titulu prvaka je uzela Streljačka družina Pančevo 1813. Treće mesto je pripalo SK „Aleksa Dejović“ iz Užica. U finalu Aleksa Nikolić je bio peti a Nikola Manojlović šesti.

Sledeće takmičenje za mlade strelce Smedereva biće 6. aprila u Nišu, gde će biti Prvenstvo centralne Srbije u B i C programu, koje je kvalifikaciono za državno prvenstvo dve nedelje kasnije na istom mestu. Veče uoči ovog takmičenja snage će odmeriti i na IV kolu Smederevske lige za pionire i pionirke.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!