Država izdvojila 3,8 miliona za naredni ciklus „Uzmi račun i pobedi“

2. april 2024 – Republičkoj direkciji za imovinu Srbije raspoređeno je 450,67 miliona dinara (oko 3,8 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve, kako bi pribavila stanove za nagradni fond narednog izdanja nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“. Ovo je za oko 300.000 evra više nego u prošlogodišnjem izdanju popularne nagradne igre., објавила je danas Nova ekonomija.

Kako se vidi iz rešenja objavljenog u Službenom glasniku, ovaj novac je prema inicijalnom budžetu za 2024. godinu bio namenjen Ministarstvu finansija za „eksproprijaciju zemljišta u cilju izgradnje kapitalnih projekata“.

Vlada Srbije i ove godine organizuje nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ u cilju, kako se navodi u poslednjem saopštenju, „jačanja poreske kulture i podizanja svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, stimulacije bezgotovinskih plaćanja i motivacije za poštovanje propisa i poboljšanje primene Zakona o fiskalizaciji“.

Nagradna igra će, isto kao i prošle godine, ponovo biti organizovana u dva kruga.

Prvi krug trajao je od 12. januara do 25. februara 2023, a drugi od 28. septembra do 11. novembra 2023.

Građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Nagradni fond dva prošlogodišnja kruga činilo je 20 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona evra. Održano je deset javnih izvlačenja, a prilikom svakog je dodeljeno po dva stana.

Stanovi su tada dodeljivani u novobeogradskom Bloku 63 i u Zemunskim kapijama.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije na prostoru bivše kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu gradila je Građevinska direkcija Srbije. Lokacija je omeđena ulicama Cara Dušana, Zadužbinskom, Šumadijskom i Filipa Višnjića.

Na Novom Beogradu stanovi u okviru „Uzmi račun i pobedi“ su se dodeljivali u kompleksu „Petica“ koji se nalazi na uglu Nehurove i Jurija Gagarina, gde je investitor takođe Građevinska direkcija Srbije.

Od januara do oktobra 2023. godine građani su otvorili preko milion korisničkih naloga u okviru aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, saopštila je lane Vlada Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!