Mateja Dakserović osvojio zlato na MMA Evropskom prvenstvu (video)

BEOGRAD, 1. april 2024 – Tim Srbije započeo je Evropsko prvenstvo u MMA izvanrednim rezultatima. Stevo Pilipović, član MMA kluba Fanatik iz Smedereva, otvorio je niz u kategoriji do 44 kilograma pobedom nad Izraelcem Noarom Fernandezom, jednoglasnom odlukom sudija. Iako je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Nikite Artimenka, Pilipović je doneo Srbiji prvu bronzanu medalju na ovom Evropskom prvenstvu. Ipak, najveći uspeh postigao je Mateja Dakserović, još jedan član Fanatik kluba iz Smedereva, koji je dominirao u tri borbe do finala u kategoriji do 72 kilograma i sve tri okončao je spektakularnim završnicama pre nego što su sudije donele odluku.

Vladimir Ostojić u kategoriji do 77 kilograma, član Constriktor kluba iz Kule, trijumfovao je nad Izraelcem Omri Vahnunom odlukom sudija, nastavio niz novom pobedom i u polufinalu protiv takmičara iz Gruzije. Nažalost, povreda leđa sprečila je Ostojića da nastavi borbu za zlato, pa je Srbiji doneo medalju srebrnog sjaja.

Drugo zlato za Srbiju stiglo je zahvaljujući šesnaestogodišnjem Nemanji Blagojeviću u kategoriji do 120 kilograma. On je već u prvoj rundi prvog susreta tehničkim nokautom savladao takmičara iz Makedonije Petra Mateskog. U finalnom obračunu, Blagojević je još jednom pokazao svoju nadmoćnost nad protivnikom iz Ukrajine, Vladimirom Šerbanom i osvojio zlatnu medalju jednoglasnom sudijskom odlukom.

Pored ovih sjajnih momaka, koji su osvojili medalje, zapažen rezultat su postigli reprezentativci Uroš Živojinović i Luka Čekić, članovi MMA kluba Fanatik iz Smedereva, osvojivši četvrto mesto.

Ovi uspesi nisu samo pojedinačni trijumfi, sa četiri medalje, dva zlata, jednim srebrom i jednom bronzom, mlada selekcija pionira i kadeta pokazala je izuzetnu snagu i talent, a to je sjajan početak za još jednog Smederevca, selektora omladinske reprezentacije Srbije Nikolu Vasiljevića

Narednih dana osam predstavnika Srbije iz starije selekcije juniorskih i seniorskih kategorija ulaze u ring. U utorak i sredu na programu su borbe Smederevke Anastasije Rajković, takođe članice MMA kluba Fanatik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!