Sa Rudarom puta dva – rukometaši izgubili, rukometašice pobedile

SMEDEREVO, 30. mart 2024 – Na dve različite lokacije, u razmaku od sat vremena, rukometni predstavnici Smedereva su odmerili snagu sa ekipama Rudara iz Kostolca – ženskom i muškom. Najpre su, u utakmici 21. kola prvenstva Super B lige, učenici trenera Nenada Martića, koji je i ovog puta bio na terenu u ulozi pivotemena, doživeli poraz: Smederevo – Rudar 27:29 (10:15). Znatno lakši posao imale su Radinčanke, koje su u 14. kolu Prve lige ubedljive i ostvaile četrnaestu pobedu: Mladi radnik – Rudar 22:9 (10:3).

Od početka susreta u sali OŠ „Dimitrije Davidović“, kada su muškarci u pitanju, gosti iz Kostolca bili su u vođstvu, ne dozvolivši domaćinu da ma i jednom poravna rezultat. Pogotkom Vještice (5 golova) na odmor su rukometaši Rudara otišli sa plus 5.

Najviše što su domaći uspeli u nastavku utakmice bilo je to da su se u 38. minutu pogotkom pomenutog trenera Martića (6) primakli na gol zaostaka. Onda su gosti pogotkom Smederevca Dušana Stojkovića (4), inače najboljeg aktera susreta, koji je pre par nedelja prešao u redove lidera na tabeli, ponovo odlepili i sigurnom igrom meč priveli kraju.

S druge strane u Dvorani Smederevo, sat vremena kasnije, Radiončanke su, na ovoj utakmici predvođene trenerom Jovicom Petkovićem, bile ubedljvije, pa su se gotovo sve rukometašice upisale u listu strelaca.

Što rezultat, naročito u prvom poluvremenu, nije bio izražen i većom razlikom zasluge pripadaju golmanu Rudara Danijeli Rajković, koja je upisala 14 odbrana. Nije bez posla bila ni na golu domaćih Slađana Mitrović, imala je 13 uspešnih intervencija, od toga i dva odbranjena sedmerca, zbog čega je ponela epitet igračice utakmice.

Nešto bolje od ostalih u ekipi Mladog radnika bile su Marta Filipović (4), Nikolina Stojanović (4) i Anđelka Stojković (3).

U narednom kolu smederevski rukometaši gostuju u Loznici, gde se sastaju sa direktnim rivalom za četvrto mesto. Radinčanke idu na noge trećeplasiranoj ekipi Rtnja u Boljevcu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!