Smederevac optužen za četiri razbojništva na Novom Beogradu još 2018.

29. mart – Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je danas da je podiglo optužnicu protiv L. B. iz Smedereva (2000) zbog četiri krivična dela razbojništva. Njemu se stavlja na teret da je 12.12.2018. godine, između 4 i 6 sati, na kioscima na Novom Beogradu u radnike uperio pištolj i uz pretnju ih prinudio da mu daju sve pare iz kase, ostvarivši tako protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 22.000 dinara.

On je svoju odbranu izneo pred policijskim službenicima, u prisustvu izabranog branioca, kada je detaljno opisao način, mesto i vreme izvršenja krivičnih dela, nakon čega je pred javnim tužiocem izmenio iskaz i negirao izvršenje krivičnog dela, navodeći takođe da prvi zapisnik o saslušanju uopšte nije on potpisao.

Odbrana okrivljenog je pobijena nalazom i mišljenjem veštaka grafološke struke iz kojeg proizlazi da se na zapisniku u policijskoj stanici nalazi svojeručni potpis okrivljenog.

Inače, L. B. je ranije već osuđen za isto krivično delo, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da ga oglasi krivim i osudi ga po zakonu. Za krivično delo Razbojništvo iz člana 206. Krivičnog zakonika je zaprećena kazna zatvora od dve do 10 godina, navodi se u današnjem saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!