Tribina u CZKS: O agresivnosti kod dece i mladih sa dr Biljanom Pirgić

SMEDEREVO, 28. mart – Tribina pod nazivom „Agresivnost kod dece i mladih: od zdravlja do poremećaja“ biće održana ovog četvrtka u Smederevskom Centru za kulturu. O ovoj temi govoriće dr Biljana Pirgić, dečji i adolescentski psihijatar i psihoterapeut, psihoanalitičar

Tokom programa, koji počinje u 18 sati, čuće se šta su koreni agresivnosti i kako se manifestuje zdrava agresivnost kod deteta, kao i o smernicama za odnos prema detetu u odgajanju i vaspitanju koje pomažu da ne dođe do prelaska agresivnosti u destruktivnu i štetnu, koliko je važan odnos ponašanja i osećanja u tretmanu deteta kada je u pitanju agresivni potencijal, koji su ključni činioci koji doprinose razvoju destruktivne agresivnosti kod dece i mladih.

Dr Biljana Pirgić je dečji psihijatar, psihoanalitičar, dečiji i adolescentni psihoanalitički psihoterapeut je i predsednica Udruženja za dečiju i adolescentnu psihoanalitičku psihoterapiju Srbije (UDAPS).

Završila je Medicinski fakultet i specijalizaciju na Medicinskom fakultetu u Beogradu, od 2000. do 2006. godine radila u Institutu za mentalno zdravlje, a od 2006. do 2009. u KBC dr Dragiša Mišović kao načelnik Odeljenja za adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju u Beogradu.  Član je uglednih strukovnih udruženja u Srbiji i svetu. Radi u privatnoj praksi od 2009. godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!