Grafičar se revanširao Smederevu, baš istom merom, za poraz u oktobru

SMEDEREVO, 26. mart 2024 – Fudbaleri su se sigurno uželeli igranja na svom terenu, verovatno i navijači da ih gledaju, ali prva utakmica na obnovljenoj travi stadiona kraj Dunava nije prošla kako su se i jedni i drugi nadali; Smederevo 1924 – Grafičar 1:2 (0:0).

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom Stanimiru Trailoviću, dugogodišnjem članu uprave Smedereva, kao i tragično stradalima u Moskvi prošlog petka.

Prvi deo meča protekao je uglavnom u ravnopravnoj igri, prvi su pripretili domaći preko Zuvića, a potom i Lokose. Mogao je i Petronijević u 21 minutu bolje da reaguje, kada je na centaršut Zuvića sa ivice peterca glavom loše zahvatio loptu, koja je završila kraj gola.

Uzvratio je Spasojević snažnim šutem sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prohujala pored stative gola Smedereva koji je ovog utorka branio Ognjen Lukić.

Najpovoljniju priliku za goste imao je Babakar, koji je od centra terena u 28. minutu, krenuo kao vihor ka golu domaćina, ali je otišao isuviše u levo, pa je Lukić odbranio udarac koji ovaj uputio sa nekih 14-15 metara.

Golman Grafičara Ivan Guteša, nada tima sa Marakane, koji je branio i u nedavnom susretu crveno-belih sa Zenitom, umalo da bude autor krajnje bizarnog auto gola. Jednu vraćenu loptu, u pokušaju da li da je izbije ili uštopuje, učinio je to tako nespretno da je ova sa manje od metra pogodila stativu i otkotrljala se u korner.

Guteša je ipak nešto kasnije pokazao zašto na njega ozbiljno računaju u Ljutice Bogdana kada je, minut pre odmora, snažan  šut Zuvića iz srca šesnaesterca na čudesan način odbranio. Lopta koju je odbio došla je do Saše Jovanovića, ali je on prebacio visoko iznad prečke.

Nastavak je počeo inicijativom gostiju i veoma brzo, u 51. minutu, to su i naplatili. Ćurić je, posle smušene reakcije odbrane domaćih, sa leve strane kaznenog prostora pogodio suprotan ugao gola Smedereva.

U dva navrata je potom Babakar na ozbiljne muke stavio mladog Lukića, da bi konačno u 81. minutu, posle kornera koji je izveo Ajdar, kod druge stative Senegalac uklizao i iz neposredne blizine ubacio loptu u mrežu Smedereva.

Na tri minuta pre kraja susreta Lokosa je ušao u šesnaesterac gostiju, sa leđa ga ruši Marić i opravdano je dosuđen penal za domaće. Siguran realizator udarca sa bele tačke bio je Stojković.

Sva nastojanja domaćih da do kraja regularnog dela i u sudijskoj nadoknadi stignu do izjednačenja nisu urodila plodom, pa se tako ponovio rezultat od jesenas iz Beograda, kada je pa Smederevo slavilo sa 2:1.

Smederevce u narednih desetak dana očekuju velika iskušenja; prvo se u subotu na Karaburmi sastaju sa vodećim na tabeli OFK Beogradom, koji u poslednje vreme pomalo posrće, ali je još uvek neprikosnoven na vrhu, pa zatim, već naredne srede, u Smederevo stiže Tekstilac, drugoplasirani tim Prve lige.

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!