Sa Aktivom direktora smederevskih škola o boljem funkcionisanju

SMEDEREVO, 19. mart 2024 – U Plenumskoj sali Gradske uprave, gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović danas je sa Aktivnom direktora smederevskih osnovnih i srednjih  škola održala sastanak o budućim aktivnostima koje bi trebalo da doprinesu  boljem funkcionisanju obrazovnih ustanova na teritoriji grada.

Razgovaralo se o potrebama opremanja i uređenja školskih objekata u cilju stvaranja dobrih uslova za učenje i rad, bez obzira da li je reč o seoskim ili gradskim školama.

Najavljeno je  da će u narednom periodu stručna komisija obići sve škole, kako bi se evidentiralo stvarno stanje objekata i utvrdili prioritetni radovi.

Prema rečima gradonačelnice Jasmine Vojinović škole će uvek imati  punu podršku lokalne samouprave. Neki od budućih projekata realizovaće se uz pomoć sredstava iz budžeta grada, a deo iz sredstava koja će se obezbeđivati kod resornog ministarstva.

„Pomaci u tom smeru su već načinjeni  i uz pomoć sredstava koje smo dobili od Ministarstva prosvete do 1. septembra obavićemo radove na zameni kotlarnica sa mazuta na gas u četiri škole: Ekonomskoj, Tehničkoj, Gimnaziji i u OŠ „ Branislav Nušić“.

Naš cilj je da neophodnom modernizacijom  u naredne četiri godine potpuno promenimo slike smederevskih škola, istakla je gradonačelnica Jasmina Vojinović i dodala da će grad i ove godine  obezbediti besplatne udžbenike za sve buduće prvake.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnice Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!