Okrugli sto i izložba „Mudrost je oružje jakih“ u Muzeju u Smederevu

SMEDEREVO, 19. mart 2024 – Povodom obeležavanja 140 godina od formiranja vojnoobaveštajne službe Srbije i 25 godina od agresije NATO, ovog utorka u Muzeju u Smederevu biće održan okrugli sto i otvorena izložba „Mudrost je oružje jakih“, o istorijatu vojnoobaveštajne službe.

Projekat je realizovan u organizaciji udruženja „Veterani vojnoobaveštajne službe Srbije“, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije.

U programu učestvuju: Gradimir Jovanović, kapetan bojnog broda u penziji, Boban Ranđelović, pukovnik u penziji I Velibor Bazović, pukovnik u penziji. Svi oni su dugogodišnji neposredni izvršioci poslova i radnji kojima se bavi vojnoobaveštajna služba.

Prisutni će imati priliku da se, po prvi put, upoznaju sa radom službe u miru i ratu, njenom mestu, ulozi, značaju i doprinosu bezbednosti zemlje, kao i drugim pojedinostima koje su karakterisale svu složenost rada u uslovima međunarodne izolacije, unutrašnjih nemira, direktnih neposrednih pretnji najvećih svetskih sila i agresije NATO-a na našu zemlju.

Izložba „Mudrost je oružje jakih“ obuhvata istoriju nastanka i razvoja vojnoobaveštajne službe, vojnoobaveštajnu izviđačku i analitičku delatnost u 20. veku, vojnoobaveštajnu operativnu delatnost u mirnodopskim i ratnim uslovima, elektronsko izviđanje i obradu podataka I vojnu diplomatiju

OkrugLi sto je zakazan za 18 I 30, a izložba će pred posetiocima biti do petka 22.marta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!