Komisija FSS dala zeleno svetlo za (ponovo zeleni) teren u Smederevu

SMEDEREVO, 19. mart 2024 – Tročlana komisija Fudbalskog saveza Srbije danas je obišla obnovljenu površinu terena na stadionu Smedereva i donela odluku da zadovoljava sve uslove i da ubuduće tu mogu da budu igrane utakmice Prve lige. Tako će narednog utorka Smederevo ovde dočekati ekipu Grafičara u 26. kolu. Susret je pomeren, umesto u subotu, kako je prvobitno bilo predviđeno, igra se tri dana kasnije zbog obaveza igrača Grafičara u mlađim selekcijama Srbije, ali ono što je bitno – biće u Smederevu.

Osim stanja terena, kada je ista ta komisija uoči nastavka prvenstva ove godine obišla stadion Smedereva bilo je još primedbi. Između ostalog, jedna se odnosila na broj stolica za rezervne igrače, koji je bio nedovoljan za ono što propisuju pravila Prve i Super lige. I to je, baš kao i sve ostale primedbe, ispravljeno i sada nema razloga da stadion kraj Stare železare ponovo ne bude poprište borbi za bodove.

Smederevo je, podsetimo, zbog stanja terena, bilo prinuđeno da svoje utakmice ove godine igra u Pančevu, pa je to, nesviknutost na veštačku podlogu, bio jedan od razloga lošeg rezultata na startu, u susretu sa Jedinstvom. Već u narednoj utakmici na terenu Železničara u Pančevu Smederevo je bilo ubedljivo protiv Dubočice, a potom i pobedilo Novi Sad u Čelarevu, u klubu se nadaju da će serija dobrih rezultata biti nastavljena, sada kada se igra na poznatom i pred navijačima.

Muke Smedereva sa terenom nisu, na žalost, od juče. Sve je počelo u septembru 2023, dok se još igralo u Srpskoj ligi, kada je na centru igrališta pronađena obezglavljena crna mačka. Počinilac nikada nije nađen. I teren je, kažu oni koji se razumeju, posut preparatom „total“, što je uslovilo da travnata podloga nije mogla da se obnovi. Srećom, i trudom ljudi u klubu, sve je to sada prošlost, od narednog utorka ponovo će se, posle neželjene pauze, terenom na stadionu kraj Dunava zakotrljati buba-mara. Dakle, narednog utorka, u 15 časova, svi u klubu, i igrači i rukovodstvo, nadaju se pred velikim brojem gledalaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!