Podignuta optužnica za razbojništvo u smederevskoj apoteci 20. januara

SMEDEREVO, 18. mart 2024 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenog E. S. (1984) iz Smedereva, jer postoji opravdana sumnja, kako se navodi u saopštenju, da je, pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci, 20. januara ove godine najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, noseći u ruci startno-gasno signalni pištolj, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000 dinara.

U kiosk nije uspeo da uđe jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, ali je u apoteku ušao i izvršio razbojništvo nakon koga je uhapšen.

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi počev od 20. januara, iz razloga predviđenih članom 211. stav 1. tačka 3. i 4. Zakonika o krivičnom postupku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: hapšenje E. S. nakon rfazbojništva u apoteci – podunavlje.info©

Skorašnji članci

error: Content is protected !!