Za pobedu bili presudni penali; Obradović pogodio, Jović odbranio

NOVI SAD, 18. mart 2024 – Na terenu u Čelarevu danas su se sastali tim u grčevitoj borbi za opstanak u Prvoj ligi i drugi koji se trudi da plej-of dočeka u gornjoj polovini tabele, koja to obezbeđuje. Više uspeha imao je ovaj drugi: Novi Sad 1921 – Smederevo 1924 0:1 (0:1).

Do prve prilike za gol stigli su Smederevci, kada je Lokosa uzeo loptu i probio se po desnoj strani, ali su odbrambeni igrači domaćih sprečili da ova dođe do Obradovića i Saše Jovanovića.

Upravo je Saša Jovanović, za sledeću šansu Smedereva, ubacio loptu iz slobodnog udarca, a udarac glavom Panića prošao je pored leve stative.

I onda, u 18. minutu, umalo da domaći, iz nehata, stignu do gola; Stanisavljević je izveo slobodan udarac, a  Lokosa tako zahvatio loptu da nije mnogo nedostajalo da „majstorskim lobom“ savlada Jovića. Lopta je liznula prečku i završila u korneru.

Igrao se 28. minut kada je dosuđen penal za Smederevo. Obradović je bio uporan, ispratio je loše vraćenu loptu domaćih, uzeo je, krenuo u šesnaesterac, a posle neopreznog starta štopera Maige sudija Vukadinović pokazuje ne kreč. Obradović je sam preuzeo odgovornost, usledio je jak i precizan udarac u desni donji ugao, tako da golman Novosađana, mada je pročitao stranu, nije bio dovoljno „dugačak“. Vođstvo Smedereva, reklo bi se, u pravi čas, da se domaćin smiri.

Ali, ne lezi vraže, samo pet minuta kasnije, Novi Sad dobija penal, i to na vrlo sličan način; loše vraćena lopta ovoga puta ka golmanu Smedereva, igrač domaćih Serdar stiže do nje pre i Jović ga ruši u kaznenom prostoru. Dugo je Stanisavljević merkao smederevskog čuvara mreže posle znaka Vukadinovića da izvede penal, ali je ovaj, za razliku od njegovog kolege s druge strane terena, pročitavši stranu uspeo da odbrani i sačuva vođstvo svog tima.

Do pauze vredna pomena je šansa kada je Zuvić pobegao po desnoj strani, još jednom šutirao, golman Novosađana brani, odbijena lopta pogađa prečku i ipak ne završava u golu žutih.

Šok terapija koju je klub iz Novog Sada pretrpeo tokom prethodne nedelje, kada je smenjen trener Vidak Bratić i na njegovo mesto došao Darko Tešović, a usput su raspušteni svi organi kluba na čelu sa predsednikom, unekoliko je dala rezultat u drugom delu današnjeg susreta. Kanarinci su zaigrali sa više volje, sve u nameri da spreče joj jedan poraz na domaćem terenu, ali samo volja, očigledno, nije bila dovoljna. S druge strane, njihova ta – nazovimo je tako – inicijativa, dala je mogućnost Smederevu da im gol ugrožava iz kontranapada.

U jednoj takvoj akciji Obradovića i Jevremovića ovaj drugi daje predug for i ne stiže da je završi kako je želeo.

Do kraja utakmice napadi domaćina bilo su jalovi, a  gosti nisu uspeli iz takvih kontranapada da povećaju prednost. Smederevce više od toga može da zabrine povreda kapitena Kostića, koji je osetio bol u mišiću i poslednjih 7-8 minuta bukvalno statirao na terenu.

Atmosfera na meču je bila vojvođanski opuštena, među oko 200 gledalaca bilo je i tridesetak despota, koji su se jače i bolje čuli od domaćih.

Na kraju su svi navijači aplauzom su pozdravili pobednika, a novi trener Novog Sada Darko Tešović je po završetku meča ušao u svlačionicu Smedereva i kao pravi gospodin i sportsmen čestitao na trijumfu.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu Grafičara, ali termin susreta još uvek nije poznat, baš kao ni mesto odigravanja. Naime, kako saznajemo, najverovatnije u utorak nadležna komisija FSS treba da obiđe teren na stadionu u Smederevu i da proceni da li je urađeno dovoljno da se tu igra u nastavku prvenstva. U slučaju da ocena bude pozitivna, meč će biti na stadionu kraj Stare železare u subotu, u suprotnom u nedelju u Pančevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!