Smederevski košarkaši boljom završnicom stigli do nove plej-of pobede

SMEDEREVO, 16. mart 2024 – Teže nego što se očekivalo, učenici trenera Ivana Mijatovića su danas, u utakmici 10. kola u okviru plej-ofa, ostvarili novu pobedu: Smederevo 1953 – OKK KV 93:79 (21:26, 25:15, 18:25 i 29:13).

Bez dvojive ponajboljih, kapitena Nikole Vukasovića i Stefana Torbice, Smederevci su tek u samom finišu stigli do novih bodova.

Meč je košem otvorio na ovaj utakmici kapiten Dušan Kostić (26 poena), ali su mladi i poletni Kraljevčani, predvođeni Kaličaninom (16) i Maksmovićem (22), preuzeli  vođstvo i prvu deonicu rešili u svoju korist.

Početkom druge četvrtine, košem Perišića (11) domaći su povratili prednost i na odmor otišli sa pet koševa prednosti.

U nastavku susreta, trojkom Stoisavljevića (23) Smederevo je imalo višak od 7 poena, bilo je 51:44, da bi gosti ponovo, sa četiri trojke, napravili preokret; posle treće četvrtine na semaforu je stajalo 64:66.

Sve do same završnice bilo je neizvesno ko će upisati bodove, a onda su pomenuti Stoisavljević i Kostić, uz poene Dušana Nikolića (12), sigurnom igrom meč priveli kraju.

Ovom pobedom Smederevo je zadržalo lidersku poziciju. U narednom kolu počinje drugi krug plej-ofa, u kome će smederevski košarkaši opet biti domaćini, ovoga puta ekipi Starog Rasa iz Novog Pazara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!